Foto: HELIN LOIK
Mitmesugust
5. november 2017, 14:03

Õunaäädikas 9 moel ilu teenistuses

Õunaäädikas on looduse üks võimsamaid ande. Sellel on nii tervise kui ka ilu vallas kasulikke omadusi, mida oskas hinnata juba legendaarne Hippokrates 400 aastat enne meie ajaarvamist.

Õunaäädikas sisaldab rohkesti äädik-, tsitrus- ja õunhapet, vitamiine, ensüüme, mineraalsooli ja aminohappeid. Aine puhastab hästi nahka, muudab juuksed läikivaks ja on abiks mitme iluprobleemi korral. Kasuta õunaäädikat ainult puhtal filtreerimata ja pastöriseerimata kujul, nii sisaldab see algseid ensüüme.

1. Aitab probleemse naha korral

Kui kannatad aknese ja vistrikulise naha käes, võib õunaäädikas tuua leevendust. Sel on antiseptilised ja -bakteriaalsed omadused, mis hoiavad poorid bakteritest, rasust ja muust mustusest puhtad.
Veel aitab see hoida tasakaalus naha pH, mis on vistrike vältimise juures ­oluline.

Kasuta nii: Sega üks osa puhast filtreerimata õunaäädikat kahe osa veega. Leota lahuses vatipatja ja kanna probleemsele kohale. Lase kümme minutit mõjuda ja loputa sooja veega. Kasuta lahust paar korda päevas.

2. Toimib näotoonikuna

Õunäädikas sobib hästi ­rasusele nahale. Selles on rohkelt ­alfa-­hüdroksühappeid, mis turgutavad naha vereringet ja ahendavad poore.

Kasuta nii: Sega omavahel 1/2 tassi vett ja 1/2 tassi õunaäädikat. Soovi korral võid lisada juurde ka eeterlikku õli, näiteks lavendliõli. Kanna lahus vatipadjaga näole. Lase mõni minut mõjuda ja loputa külma veega. Toonikut võib kasutada üks kuni kaks korda päevas. Raputa enne kasutamist korralikult.

Normaalsele nahale tooniku valmistamiseks sega üks osa õunaäädikat ja kaks osa vett. Väga tundliku naha korral pane rohkem vett (üks osa õunaäädikat ja neli osa vett) ja kasuta toonikut harvemini. Enne kasutamist testi lahust väikesel nahaalal.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse