Tanja MihhailovaFoto: Erlend Štaub
Inimesed
5. november 2017, 19:52

Mikk: Kõik, mis tuleb, on uus ja sellega tuleb radapidi kaasa minna.

ÕL VIDEO | Tanja Mihhailova-Saar lapseootusest: mõtlesin, kas on jõudu lavale astuda, aga siiani pole probleeme olnud (28)

„Tunnen end väga hästi. Tegelikult natukene küll mõtlesin, et kuidas kõik läheb ja kas üldse on jõudu lavale astuda, aga siiamaani pole probleeme olnud. Tunnen end väga hästi ja mul on sama palju energiat kui enne,“ kinnitas Tanja, et jõuab endiselt tegelda paljude asjadega ja seaejuures ka esineda. Kui paljudel naistel on lapseootuse ajal süda paha, siis tema enesetunne on suurepärane.  

Eelmise nädala alguses teatas Tanja Facebookis ja Instagramis kauaoodatud rõõmu-uudist, et on jäänud lapseootele. „Tulemas on uus perebänd... aastal 2018,“ kirjutas armastatud lauljanna sotsiaalmeedias ja kohe kallasid fännid tulevased lapsevanemad õnnesoovidega üle. Neljapäevasel La La Ladiese plaadiesitluskontserdil varjas Tanja vabalt langev must kleit kasvavat kõhukest nii hästi, et kui ta poleks lapseootusest teatanud, ei oleks keegi midagi kahtlustanud.

Kas beebi tulek on plaanipärane pere juurdekasv või õnnelik õnnetus, jätab Tanja ja abikaasa Mikk Saare teada. „Sellised detailid on nii isiklikud asjad, et neid tahaks endale hoida. Kuid kindlasti on laps planeeritud ja väga oodatud,“ kinnitas rõõmust särav lauljanna.

Kuigi järeltulija sugu on juba teada, jäetakse seegi veel saladuseks: „On juhtunud, et vanematele öeldakse üks sugu, aga pärast tuleb tegelikult teine. Me võtame päev korraga ja naudime olukorda.“

Aastalõpp on Tanjale väga tihe: peale näosaate on tulemas jõulutuur koos Nele-Liis Vaiksoo ja Marta Laaniga. Nad pole Mikuga Nõmmel asuvas kodus lapsele mõeldes veel ümberkorraldusi tegema hakanud. „Olen teinud küll hästi palju ettevalmistusi, aga teisteks projektideks,“ kostis lauljanna naerdes vastuseks küsimusele, kuidas ta lapse sünniks valmistub. Ta usub, et kui tele- ja kontserdiprojektid läbi saavad, jõuab end vabalt beebi tulekuks valmis seada. „Olen teinud uued kostüümid lavale minekuks. Et oleks ruumi.“

Küsimus abielust asendus küsimusega lapsest

Särtsakas Venemaal sündinud poplaulja ja näitlejatar Tanja ja malbe olekuga Mikk abiellusid 2016. aasta septembris Itaalias, 18. sajandist pärit villas Toscana maakonnas. Nii lava- kui ka eraelus peaaegu kümme aastat koos olnud paari pulm oli üks oodatumaid sündmusi. Sinnamaani pommitati neid pidevalt nii seltskonnaajakirjades kui ka raadioeetris ja teleekraanil abieluküsimustega.

Nagu leivad olid ametlikult ühte kappi pandud, kerkis päevakorda uus küsimus: millal on oodata beebit. Aastal 2012 kinnitas Tanja ajakirjanduses, et neil pole Mikuga lapsevanemaks saamise asjus veel juttu olnud. Nad pühendusid hoopis teineteisele ja muusikale. Samas ei jätnud paar vihjamata, et kõik tuleb omal ajal.

Nüüd, olles üle aasta abielus olnud, teatas paar lõpuks beebiuudisestki. "Ma ei hakka kunagi midagi avaliku huvi pärast tegema. See ongi pigem pärssinud, olen natuke jonnakas. See teema hakkab juba väsitama,“ ohkas Mikk tülpinult mõni aasta tagasi Õhtulehele antud intervjuus, et igasugune survestamine tekitab temas pigem trotsi.

Üks päev tundub olevat põnevam kui teine

Mikk armastab praegugi privaatset joont ajada. Tema sõnul suhtleb avalikkusega rohkem Tanja, andes lapse sünni kohta teada just nii palju detaile, kui vajalikuks peab. „Ta on nagunii rohkem nähtaval ja tegeleb avalikemate asjadega, ei ole minu asi siin kekutada. See on üldse selline emade asi, ise otsustab, mida ütleb,“ arvas tulevane papa.

Mida ta aga isauudist kuuldes mõtles?

„Sellest on nüüd mõni aeg möödas, ma ei mäletagi. See on alati hea uudis,“ tõdes Mikk, et soov isaks saada oli tal juba mõnda aega. „Mulle ei tähenda see midagi hullu, see puudutab rohkem Tanjat. Mina olen selle jaoks, et tuge pakkuda. Eks ta enamjaolt vist nii jääbki. Nagu tuttavad on rääkinud, ei ole beebi tulekuks võimalik väga palju valmistuda. Kõik, mis tuleb, on uus ja sellega tuleb radapidi kaasa minna,“ muheles laulja, et ilmselt ei saa ta vahepeal pool aastat magada.

Peagit isaks saav laulja tunnistas, et ei teagi, mida ta lapse juures kõige rohkem ootab: „Pole ju varem isaks saanud! Ma ei kujuta ette, kõik on väga põnev!“ tõdes Mikk, et kui vaadata teisi värskeid isasid, siis neil tundub üks päev olema põnevam kui teine. „Nad on küll väsinud ega viitsi sinuga rääkida, aga mingi rõõm on neil kogu aeg sees.“

Et pere jaoks võimalikult palju aega jääks, plaanib Mikk järgmisel aastal lisaprojektidest loobuda. „Kui ta hakkab rohkem inimeseks saama, siis saab ka rohkem jälle tööd teha,“ usub Mikk, kelle aeg kulub praegu põhiliselt Vanemuises „Hüljatute“ muusikali tehes. Nagu Tanja, arvab ka Mikk, et kui ta käsil olevate töödega mäele on saanud, jõuab beebi tulekulegi keskenduda.