Foto: Naughty Dog / Sony
Suhted
16. oktoober 2017, 12:28

Ahistamislugudel pole lõppu! Ka mängutööstuses annavad ohvrid endast teada (2)

Hiljuti lahvatanud Hollywoodi moguli Harvey Weinsteini ahistamisskandaal oli viimaseks tilgaks karikas, sest peale seda on päevavalguse ette toodud ka mitmete teiste isikute mustad minevikud.

Lisaks filmitööstusele ja Youtube'i videokeskkonnale on seksuaalne ahistamine mõjutanud ka videomängude tegijaid, vahendab Polygon. PlayStationi üheks suurimaks mängustuudioks kujunenud Naughty Dog („Uncharted“, „The Last of Us“) on järgmine, kelle suunas süüdistusi pillutakse. Stuudio endine töötaja David Ballard avaldas twitteris, et 2015. aastal sattus ta ahistamise ohvriks, mis viis mehe 2016. aasta veebruraris närvivapustuseni.

Tänu tollele sündmusele sekkus Sony PlayStationi personaliosakond, kellele Ballard ka ahistamisest rääkis. Tolle uudise peale lõpetas personaliosakond mehega kõne ning juba järgmisel päeval sai David sule sappa. Vallandamise põhjenduseks toodi, et kompanii liigub uues suunas ning Ballardi teenuseid enam ei vajata. Ahistamisskandaali üritati väidetavalt aga kinni mätsida ning Ballardile pakuti vaikimise eest 20 000 dollarit, millest viimane ära ütles.

Naughty Dogi sõnul ei leidnud mängustuudio ühtegi tõendit, mis kinnitaksid Ballardi süüdistusi, samuti väideti, et kompanii võtab ahistamissüüdistusi alati väga tõsiselt ning hindab igat töötajat kõrgelt.