Need on koogid küll, aga peitunud ebatraditsiooniliselt klaasidesse. Nii on kõige sobilikum, sest ohtra kreemiga maiust oleks võimatu pokaalita serveerida. Klaasides laiutab mõnus keedukreem, mida on rikastatud apelsinimahla ja -koorega. Võid need koogikesed vabalt valmistada mitu päeva ette ja külmkapis hoida.
Kreem:
- 200 ml kohvikoort
- 1,5 dl piima
- 1 dl suhkrut
- 1 apelsini mahl ja koor
- 2 muna
- 1 tl vanillsuhkrut
- 1 sl jahu
- 150 g täisteraküpsiseid
- 0,5 tl kaneeli
Kate:
- 0,5 dl vahukoort
- 50 g piima- või tumedat šokolaadi
Kuumuta koor, piim, suhkur ning apelsinimahl ja -koor potis keemiseni. Klopi munad koos vanillsuhkru ja jahuga kergelt vahule. Vala pool piimasegust ettevaatlikult munasegusse, ise pidevalt segades. Vala see potti ülejäänud piima juurde ja kuumuta madalal kuumusel seni, kuni kaste pakseneb (ära üle kuumuta!).
Kuumuta vahukoor keemiseni, lisa šokolaaditükid ja sega ühtlaseks. Purusta küpsised peeneks ja sega kokku kaneeliga. Jaota pool küpsisesegust nelja klaasi põhjale, vala selle peale pool keedukreemist, raputa üle küpsiseseguga ning vala peale järelejäänud kreem. Lase maiustel külmkapis kümmekond minutit taheneda, seejärel nirista üle šokolaadiga. Hoia serveerimiseni külmkapis. Kaunista meelepäraselt!
Teisi retsepte uudista Naistelehe digiajakirjast!