Foto: Robin Roots
Eesti uudised
12. oktoober 2017, 10:15

Riigikogus peaks täna esimesele lugemisele tulema kooseluseaduse tühistamise eelnõu (8)

Täna on riigikogu päevakorras EKRE algatatud kooseluseaduse kehtetuks tunnistamise seaduse eelnõu esimene lugemine, mis ei pruugi aga toimuda, kuna enne seda on riigikogus aga arutlusel olulise tähtsusega riiklik küsimus „Ida-Virumaa tulevikuperspektiivid“, mille tõi vaid nädalase etteteatamisega päevakorda Keskerakonna fraktsioon.

Kolmapäeval toimunud riigikogu infotunnis leidis EKRE fraktsiooni esimees Mart Helme, et Keskerakond on mänginud väga ebasiirast mängu, pannes tänaseks päevakorda olulise tähtsusega riikliku küsimuse, mistõttu ei pruugi kooseluseaduse tühistamise seaduse eelnõu hääletusele jõuda. Helme küsis ka Rataselt, kuidas kavatseb Keskerakonna fraktsioon antud küsimuses hääletada?

„Ma arvan, et tõesti, et selles riigikogu koosseisus ma ei näe, et kooseluseaduse aspekt liiguks ühte või teise suunda, et ta liiguks tühistamise suunda või ta liiguks rakendusaktide vastuvõtmise suunda. Seda poliitilist jõudu ma ei näe hetkel vähemalt minu tunnetuse kohaselt,“ vastas Ratas Helmele.

„Täna on kindlasti meie erakonna ja meie fraktsiooni soov hoida seda, ma ütleks nii, et töist ja toimivat koalitsiooni ja kindlasti me soovime, et see koalitsioon kestaks järgnevate korraliste valimisteni.“

Kooseluseaduse tühistamise vastu on kindlalt Keskerakonna koalitsioonipartner Sotsiaaldemokraatlik Erakond, IRL samas soovib kõnealust seadust tühistada.

Esmaspäeval teatas õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid, et keskfraktsiooni mitteametlikuks seisukohaks on kooseluseaduse kehtetuks tunnistamine. Ametlikku seisukohta fraktsioon öelnud ei ole.