Foto: Pixabay
Mitmesugust
11. oktoober 2017, 17:17

Opereeritute arv päevaravis kasvab

2016. aastal opereeriti haiglaravil ligikaudu 75 000 ja päevaravil ligikaudu 56 000 patsienti. See tähendab, et statsionaaris aktiivravil (v.a õendusabi) viibinutest opereeriti 38% ja päevaravil 69%, selgub täna avaldatud Tervise Arengu Instituudi statistikast.

Viimase kümne aasta trendi iseloomustab opereeritute arvu vähenemine statsionaaris ja suurenemine päevaravis. Võrreldes eelneva aastaga jäi 2016. aastal haiglaravil opereeritud patsientide arv samaks, kuid päevakirurgia patsientide arv kasvas 3,8%.

Eelmisel aastal teostati kirurgilisi protseduure endiselt kõigis maakondades nii haigla-, päeva- kui ka ambulatoorses ravis. Vältimatut kirurgiat teostati kõigis maakondades peale Jõgevamaa.

Vaata tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis avaldatud haigla-, päeva- ja ambulatoorse kirurgia teostamise andmeid soo, vanuse (täiskasvanud ja lapsed) ja teenuseosutaja maakonna järgi. Vältimatu kirurgia kohta on avaldatud nn „ägeda kõhu“ tõttu haiglaravi vajanute ja opereeritute andmed. Haiglavõrgu arengukava haiglate lõikes on valitud kirurgiastatistika samuti andmebaasis avaldatud. Operatsioonitubade andmed on kättesaadavad siit.

Foto: Pixabay