"Need tulevad järgmisel aastal. Enne, kui midagi muutuma hakkab, peab käima üks suur pauk, tulema kriis, siis saavad asjad minna paremuse suunas. Ise tuleb hakata tegutsema, mitte loota, et keegi lusikaga putru suhu pistab."Foto: Kalev Lilleorg
Mitmesugust
11. oktoober 2017, 07:57

Šamaan Anu Pahka: „Näen, et Eesti elab varsti läbi mitu suurt kriisi.“

Nagu Eestile kombeks, on seegi valimiseelne periood võrreldes varasematega olnud ennenägematult terav – palju erinevaid jõude, vanu põletavaid küsimusi ja uusi vihaseid vastasseise, millest enamik ületab kõrge kaarega kohaliku tasandi küsimused. Naisteleht otsustas aga vaadata valimisi läbi mängulisema võluakna ja küsida armastatud sensitiividelt, kuidas nemad näevad, mis hakkab juhtuma 15. oktoobril ja pärast seda.

Šamaan Anu Pahka - "Näen, et Eesti elab varsti läbi mitu suurt kriisi."

Nagu kooseluseadusegi puhul. Miks ei räägitud sel teemal pool aastat tagasi? Miks tehakse seda just nüüd? Minu poolest elagu koos, kui tahavad. Mina pean aga kinni põhimõttest, et kiriklik laulatus on mehe ja naise vahel, see on selline liit, mida jumala palge ees sõlmida, ja ongi kõik. Lapsel on vaja mees- ja naisenergiat ehk yin’i ja yang’i ehk vastandeid. Naised on niigi meeste rolli astunud. Maailm on tasakaalust väljas. Kuhu on kadunud naiste vägi? Me ise anname selle väe selliseid otsuseid tehes ära.

Näen, et Eesti elab varsti läbi mitu suurt kriisi. Need tulevad järgmisel aastal. Enne, kui midagi muutuma hakkab, peab käima üks suur pauk, tulema kriis, siis saavad asjad minna paremuse suunas. Ise tuleb hakata tegutsema, mitte loota, et keegi lusikaga putru suhu pistab. Jõujooned võib-olla natuke nihkuvad, kuid üldjoontes jääb kõik samaks. Savisaar ei tule kindlasti tagasi.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse