Keetmata roosa puder. Foto: Erakogu
Toiduuudised
10. oktoober 2017, 09:57

Rahvusvaheline pudrupäev: kas sina oled täna juba putru söönud? (6)

Oktoober on pudrukuu ja 10. oktoobril tähistatakse rahvusvahelist pudrupäeva. Neile, kel puder täna veel keetmata, soovitab Õhtuleht proovida mõnd järgnevatest retseptidest. Retseptide autorid asuvad juba täna õhtul võistlema tiitlile parim pudrumeister 2017. Eesti parimat pudrukeetjat valitakse kolmandat korda.

Rukkihelbepuder porgandikrõpsude ja kuivatatud jõhvikatega.

Rukkipuder porgandikrõpsudega. Foto: Erakogu

(kolmele)

Vaja läheb: 600 ml piima, 250 ml rukkihelbeid, soola, suhkrut, 0,75 dl porgandikrõpse, 0,75 ml kuivatatud jõhvikaid.

Valmistamine: rösti rukkihelbed kuival pannil. Lase piim keema, lisa rukkihelbed, porgandid ja jõhvikad. Keeda 3 minutit. Maitsesta soola-suhkruga ja jäta kaane alla 3 minutiks hauduma.

Nipp! Kui porgandi krõpsud on suuremad kui 1x1 cm, purusta need enne pudrule lisamist.

Allikas: Triinu Võsu

Täisterakaerahelbepuder seemnete, halvaa  ja meega

(kolmele)

Vaja läheb: 400 ml vett, 100 ml piima, 2 dl täistera kaerahelbeid, 2 sl kookoshelbeid, 1 tl mooniseemneid, 1/2 tl mett, soola.

Serveerimiseks: tükike võid, 1sl seemnesegu, mustikaid ja 1sl halvaad.

Valmistamine: vala potti vesi ja piim ning kui need on juba peaaegu keema tõusnud, lisa kaerahelbed. Lase paar minutit vaikselt podiseda ja lisa kookoshelbed, mooniseemned, sool ja mesi. Keera kuumus maha ja jäta kaane alla natukeseks hauduma.

Allikas: Merilin Roosmaa

Keetmata roosa puder mustsõstraga

(ühele-kahele)

Vaja läheb: 1 dl täisterakaerahelbeid, 1sl kaerakliisid, 1-1,5dl taimset piima (sobib ka tavaline piim), 1sl mett, 1/2-1 banaan, paar peotäit  värskeid või sügavkülmutatud mustsõstraid.

Serveerimiseks: veidi marju, seemneid või kookoshelbeid, kliisid.

Valmistamine: pane blenderisse piim, kliid, mesi, banaan, marjad ja pooled kaerahelbed. Blenderda ühtlaseks ja lisa ülejäänud kaerahelbed. Jäta ööseks külmikusse seisma. Hommikul serveerides puista peale veidi marju, seemneid, kliisid ja mõned kaerahelbed.

Allikas: Kati Lehepuu