Foto: Aldo Luud
Mitmesugust
8. oktoober 2017, 20:32

Andres Dvinjaninov: „Vahel tundub, et nähtaval on vaid jäämäe tipp.“

Digiareng tähendab progressi, kuid sel on ka negatiivne pool – nutisõltuvus. Veedame nutiseadmetes järjest suurema osa oma päevast, tehes seda sageli lähisuhete arvelt. Kas sina oled seda probleemina tajunud ja pidanud vajalikuks enda või oma pere nutiseadmete kasutamist piirata?

Andres Dvinjaninov, näitleja

Digiareng on mõjutanud maailma positiivselt. Asjad, millest 10–20 aastat tagasi ei osanud undki näha, on teoks saanud. Mida võib see aga teha inimeste endi sotsiaalse arenguga? Inimsuhted on revolutsiooni lävel. Vahel tundub, et nähtaval on vaid jäämäe tipp – meie lapsed või lapselapsed peavad tegelema tagajärgedega 10–20 aasta pärast, kui siis koolilaps ja ema-isa üldse veel näost näkku räägivad. See tekitab hirmu. Ehk olen liiga vanamoodne, kuid mulle meeldib, kui pere sööb koos ja mängib lauamängu või käib seenel ja soos ja rattaga sõitmas. See kõik ületab kordades kasu, mida annab chat ja like tont teab kellega ... Kuigi viimane tundub vahel seksikam kui ema-isaga metsa minna. Internet annab võimaluse olla sotsiaalselt miljon korda aktiivsem kui sada või isegi 20 aastat tagasi, kuid medalil on ka teine külg.

Mina üheski suhtlusvõrgustikus ei ole. Pole huvi ega aega. Ka meie lapsi pole see probleem õnneks puudutanud. Oleme suutnud neile reaalses elus rohkem huvitavaid tegevusi pakkuda.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse