Foto: Ragne Värk
7. oktoober 2017, 09:00
NATUKE PÕNEVAMAD ARGIROAD: Vale riisiroog peekoni ja kõrvitsaga
See toit ei valmi riisist. Selle asemel on kasutatud köögikombainis kergelt purustatud lillkapsaõisikuid. Igati kerge vaheldus kohati liiga toitvale riisile. Roog pakatab lihtsusest ja kergusest, ei tekita raskustunnet ning sobib ideaalselt valmistamiseks iseseisva roana lõuna- või õhtusöögiks.
- 0,5 sibulat
- 75 g suitsupeekoniviile
- 125 g riivitud kõrvitsat
- 400 g lillkapsaõisikuid
- 1 tl riisiäädikat
- 1 dl (köögivilja)puljongit
- 1 sl hakitud peterselli
Haki sibul peeneks ja pane pannile küpsema. Samal ajal lõika peekon ribadeks ja lisa sibulale. Prae kõik keskmisel kuumusel läbi ja pane pannile ka riivitud kõrvits. Kuumuta mõned minutid.
Peenesta lillkapsaõisikud kergelt köögikombainis (selle puudumisel kasuta riivi) ja lisa pannile. Sega kõik läbi, lisa riisiäädikas ja puljong ning kuumuta mõni minut, kuni lillkapsariis on pehmenenud, aga siiski veel kergelt krõmpsuv. Tõsta tulelt, sega juurde petersell ja serveeri meelepäraselt!
Teisi põnevaid argiroogasid uudista Naistelehe digiajakirjast.