Foto: Pixabay
Mitmesugust
3. oktoober 2017, 22:33

4 üllatavat toiduainet, millega lihtsalt ja odavalt hambaid valgendada!

Kuigi igaüks meist soovib valgeid ja säravaid hambaid, on selleks vajaminevad protseduurid enamasti küllaltki kallid. Sedapuhku otsisime välja 4 toiduainet, mis peaksid alternatiivina väga hästi töötama, on naturaalsed ja soodsad pealekauba!

1. Seller on kõrge tselluloosi (tugev looduslik kiudaine) sisaldusega taim ja seetõttu töötab ta justkui hambakoorijana, mis "lihvib" maha kõik üleliigse toidu. Sellerit nimetatakse ka naturaalseks hambaharjaks.

Foto: Sellerit nimetatakse ka naturaalseks hambaharjaks. (Pixabay)

2. Banaanikoored sisaldavad rohkelt kaaliumi, magneesiumi ja mangaani ning nende kombo aitab hammastelt eemadada plekke ning toonivad need heledamaks. Söö banaan ära, hõõru hambaid kergelt banaanikoorega, oota 10 minutit ja seejärel alusta harjumuspärase hambapesuga. Tulemus üllatab sind!

Foto: Tulemus üllatab sind! (Pixabay)

3. Valgehallitusjuust. Jah, sa lugesid õigesti! Ka juustuga, valgehallitusjuustuga, saab hambaid valgendada! Kuna valgehallitusjuust sisaldab rohkelt kaltsiumi ja proteiini, muudab see hambad tugevamaks ja kaitseb hambaemaili.

Foto: Jah, sa lugesid õigesti! (Pixabay)

4. Kurkum. Pole saladus, et kurkum on üks populaarseim maitseaine üldse (just enda hea mõju poolest tervisele). Lisaks saab kurkumiga ka hambaid valgendada. Oma tekstuurilt sarnaneb see söögisoodale, ent omab lisaks põletikuvastast toimet. Sega kookosõlile pisut kurkumit ja harja sellega hamaid - oota paar minutit ja loputa suu.

Foto: Pole saladus, et kurkum on üks populaarseim maitseaine üldse (just enda hea mõju poolest tervisele). (Pixabay)