Foto: Florea Paul
Mitmesugust
1. oktoober 2017, 22:03

Söö või määri nahale!

Kas teadsid, et suur osa sellest, mida sisse sööd, sobib väga hästi ka nahale määrimiseks? Paljud imelised saadused paitavad meid nii seest kui ka väljast. Proovi järele ja su nahk muutub elastsemaks ning elujõulisemaks.

Papaia

Imeline papaia ehk inglite vili on kehale kasulik mitmel viisil. Nimelt on viljal põletikuvastane, immuunsust toetav ja seedimist soodustav mõju. Samuti leidub papaias külluslikult antioksüdante ning A- ja C-vitamiini.

Välispidiselt kasutatuna on sel nahka kooriv toime. Nimelt suudavad papaias sisalduvad tugevatoimelised ensüümid väga efektiivselt eemaldada surnud naharakke, suurendades seeläbi naha elastsust, niiskuse­sisaldust ja ennetades vananemis­ilminguid.

Kuidas kasutada? Kui oled imemaitsva viljaliha ära söönud, hõõru koorega üle kogu puhta näo. Lase ensüümidel umbes 15 minutit mõjuda ja loputa maha.

Mesi

Mesi on palju enamat kui lihtsalt maiustus. See on tugevate anti­bakteriaalsete omadustega supertoit, mis sisaldab hulganisti ­antioksüdante ja organismile ­vajalikke mineraalaineid.

Välispidiselt tarvitatuna vähendab mesi efektiivselt põletikke ja punetust ning kiirendab haavade paranemist. Tänu oma antibakteriaalsetele omadustele on mesi suurepärane ja õrn alternatiiv akneravimitele.

Kuidas kasutada? Kasuta mett näomaskina. Kanna see paarikümneks minutiks puhtale nahale või kasuta seda oma igapäevase näopesugeeli asemel – soodsam ja nahale kasulikum variant!

Teistest supertoitudest saad lugeda Naistelehe digiajakirjast

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse