Eestis alles eelmise sajandi alguses tuntust koguma hakanud tomat on muutunud lühikese ajaga asendamatuks köögiviljaks, mille üle võib ainult rõõmustada.Foto: Fabrice Michaudeau
Mitmesugust
27. september 2017, 07:58

Tomat on kaalulangetajate unistuste vili!

On aeg lükata ümber eelarvamus, et supertoit tähendab eksooti­list vilja või marja. Meie oma kodus kasvanud tomat on äärmiselt tervislik ja figuurisõbralik köögivili, mille kiitmiseks võiks kirjutada paksu raamatu.

Eestis alles eelmise sajandi alguses tuntust koguma hakanud tomat on muutunud lühikese ajaga asendamatuks köögiviljaks, mille üle võib ainult rõõmustada, sest selle maavitsalise heade omaduste nimekiri teadusuuringutega üha täieneb. Tomat sisaldab tervet müriaadi kasulikke aineid, toetab organismi võitluses paljude haiguste vastu ning sobib ideaalselt ka kehakaalu hoidmiseks ja langetamiseks.

Tasub teada, et tomati kasulikud omadused võimenduvad kuumutamisel. Seega on võimalusi seda vilja oma menüüsse lisada piisavalt, ilma et söömaajad üksluiseks muutuksid. Ka kauplustes on müügil suur hulk tomatit sisaldavaid tooteid alates mahladest, lõpetades kastmete-ketšupitega. Nende puhul jälgi aga tähelepanelikult etiketti, sest sageli peitub seal ka ohtralt suhkrut. Parem püreeri kastmete jaoks tomatid ise ja maitsesta just selliselt, nagu kõige rohkem meeldib.

Miks on tomat kaalulangetajate unistuste vili? Uudista värsket Naistelehte ja saad teada!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse