Foto: Malluka Instagram
Mitmesugust
26. september 2017, 14:04

Mallukas: „Mis urgas see Rõngu on?!“

Blogija Mariann Treimanni tänane värskeim postitus on inspireeritud eilsest Kuuuurijast, mis kajastab kahe kurva saatusega lugu Elva ja Rõngu mehest. Mallukas on otsustanud taas appi tõtata neile, kes seda hetkel kõige enam vajavad ning utsitab ka teisi sama tegema.

Mallukas kirjutab:

Ühesõnaga elavad Elvas kaks meest, Avo ja Raivo. Esimene neist pime ja teine ratastoolis. Mõlemal on tunne, et Elva linnavalitsus ei aita neid nii, nagu peaks. Raivo fotostuudio ruumid võeti talt ära, sest ta julges “Elva linna sööklat meedias halvasti näidata” kui ta andis inteka teemal, et tal pole ratastooliga võimalik sööklasse saada, et endale süüa osta.

Muidugi on mõlemast kahju, aga eriti südamele on hakanud Avo lugu. Nimelt on ta suhkruhaiguse tõttu kaotanud nägemise ja mõlemad neerud. Viimase tõttu peab ta käima 3x nädalas Tartus dialüüsis, mille eest vallavalitsus kasseerib temalt igakuiselt 160€. Arvestamata seda, et inimesele jääb kuus söögiraha 57€! Tema kuine sissetulek on vaid 380€! Minu meelest see pole kuigi normaalne, et ta umbes poole peab selle jaoks ära andma, et lihtsalt elus püsida.

Mul on piinlik, et me elame riigis, kus riik ei hooli nendest, kellel abi vaja. Mul on kahju, et asjadega tegeletakse ainult siis, kui see meediasse lohistatakse ja piinlik, et isegi SIIS näkku valetatakse. Nõrgemaid tuleb ju aidata! Alati! Kas kõigile seda õpetatud ei ole? Ja Avo ei ole üks nendest, kes käsi pikalt ees kuskil lihtsalt kerjaks. Talle meeldib pilli mängida, talle meeldib laulda ja ta tahab selle raha teenida. Olgugi kasvõi ainult punased sendid. Ja kui ma ütlesin talle, et ma selle püsimakse talle teen, siis ütles ta nii vaikse häälega, et tahaks ikka midagi vastu ka pakkuda ja et kui mul on kuskile peole vaja pillimeest, siis ta tuleks hea meelega.

Seega minu poolt teile minu üleskutse kõikidele Elva ja Tartu inimestele. Kelle on peole pillimeest vaja, helistage Avole! Ta vastab kohe ja pakub hea meelega väikse summa eest teile toredat süldimuusikat sünnipäevale või üritusele! Tema number on 5695 9181! 

Ja kui tahate Raivot aidata, siis minge ikka tema juurde pildistama. Tal on kõik tehnika olemas ja teeb hea meelega väljas perepilte ja portreekaid, väga ilusad pildid on! Tema näidistöid ja infot leiab tema FBi lehelt SIIT! Kirjutage talle julgelt! Ta ei tea küll, millal ta endale uue stuudio saab, aga küll saab teda tellida üritustele pildistama ja noh, loomulikult välja ka!

Mallukas lisas postituse lõppu ka Avo pangarekvisiidid: EE 962 200001 106633150 Avo Paap.

Loe Malluka postitust pikemalt edasi SIIT!