Foto: VIDA PRESS
Ilu ja mood
26. september 2017, 12:36

7 ihuhoolduskommet, mida mees ei tohiks ka sügisel unustada

Suvi on läbi saanud, aga see ei tähenda, et sa peaksid nüüd jääma talveunne ja oma rannavormi trimmitud keha käest laskma. Seda nii trenni kui ka kehahoolduse mõttes. Men’s Health toob välja 7 ihuhooldusnippi, mida üks enesest lugupidav mees peaks harrastama ka aastaaegadel, mil enamus kehast jääb pikkade pükste ning kampsuni varju. 

Ära pane karvalõikurit talvekorterisse

Kuigi sa ei hängi enam palja kõhuga mööda randa ringi, ei tähenda see, et enne järgmist suve enam keegi su keha ilma riieteta ei näe. No vähemalt loodame.

Kui oled leidnud endale sobiva kehakarvastiku stiili ja selle sugemise viisid, siis ärka viska sügise saabudes trimmerit nurka. Püüa vähemalt kord kuus karusemad ja silmatorkavamad kohad üle käia. No näiteks need seljakarvastiku puhmad, mis kitsama kraega särki kandes kaelusest välja kipuvad piiluma.

Hoia jalad võitlusvormis

Mehed on kurikuulsad selle poolest, et talvel „lastakse jalgadel minna“. Ja sellega seoses lähevad kontrolli alt ära nahapaksendid, konnasilmad ja jalaseen.

Nii kannatatakse sügisel ja talvel sügelemine välja ja kevadel ilmutakse kõigi käest lastud hädadega nahaarsti juurde. Aga kevadel on ju muudki teha, rannavormi saamise kiirtrenni ja 2. juuni eelpäevitust näiteks.

Võta dušši, nagu oleks endiselt suvi

Suvekuuma päeva järel oli hea jaheda duši all käia ja päevane rannahigi maha pesta. Ja see ongi ideaalne pesuvesi. Talvel kipume pigem aurutama end nii kuuma vee all kui võimalik – ent see muudab naha kuivaks ja ärritab seda. Arstid soovitavad: ära ole joa all üle kümne minuti ja kasuta vett, mis tundub sulle natukene jahe.

Joo endiselt vett

Suvel jõid sa januga palju vett. Kuigi sa jahedama ilmaga sellist janu ei tunne, ei tähenda see, et sa hüdreerimist ei vajaks. Ka talvine huulte kuivamine ei johtu muide vaid külmast tuulest, vaid ka veepuudusest.

Hoia higistamine kontrolli all

Suvel rohkem higistades kasutad antiperspiranti ehk higistamisvastast vahendit. Talvel kaldub enamik mehi kasutama tavalist deodoranti, mis reeglina ärritab nahka vähem. Ehk: mitte enam ei ennetata higi, vaid keskendutakse sellele, et lihtsalt paremini lõhnata. Aga kui sa oled suuremat sorti higistaja, siis peaksid ka jahedal aastaajal jääma suvise vahendi juurde.

Jää salati juurde

Suvel sõid lõunaks rohelist salatit – see ei meeldinud sulle, aga sulle meeldis see, kuidas sa peeglis välja nägid. Salatit ei peaks ka sügisel unustama: kurgid ja porgandid ei mõju hästi ainult su vööümbermõõdule, vaid ka näiteks hingeõhule ja hammastele.

Ära unusta päevituskreemi

Võib-olla oled sinagi näinud pilti mõnest inimesest, kes mitte ei tegele aktiivselt päevitamisega, vaid on näiteks rekajuht – ja näeb sestap vasakult poolt kortsude tõttu 15 aastat vanem välja. Ka talvel ei kao UV-kiirgus kuhugi. Õrna faktoriga päevituskreem aitab sul kauem noorem välja paista.