Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
25. september 2017, 14:13

10 asja, mida sa pestes tõenäoliselt valesti teed

Hügieen ja puhtus on kaks väga olulist aspekti meie välimuses. Seda ka hea tervise seisukohalt. Korralik toitumine, pesemine, kätepesu. On palju asju, mida saame teha, et end tervena hoida.

Kas vannis ja duši all käimine on olulised meie tervise jaoks, kirjutab providr.com. Ometigi on asju, mida me ei pruugi teada ja teeme end pestes, kuivatades valesti.

10 asja, mida tasuks teada:

1. Inimesed arvavad, et kuna vesi ja seep voolab jalgadele, siis pole neid eraldi vaja pesta. See on vale! Väga oluline on varbavahed hoolsasti puhtaks pesta, sest see on koht, kus bakteritel meeldib pesitseda. Samuti tuleks need korralikult ka kuivatada.

2. Kõik pesevad duši all nägu. Vesi voolab ju sellest üle ja ikka hõõrud. Tõenäoliselt käid aga pesemas liiga sooja veega. Nägu vajaks aga leige või jahedat vett. Lisaks võivad liigsed tooted näonaha segadusse ajada. Ka liigne vesi kuivatab nahka.

3. Käsnad ja habemeajamisvahendid. Kui sa neid korralikult ei puhasta, siis jäävad sinna igasugused akterid ja mustus külge. Ja end pestes tahame ju kõigest sellest vabaneda, mitte seda järgmine kord taas ihule ja näole kanda

4. Pesemiseks kasutatava vee temperatuur mõjutab su naha olukorda. Liiga pikalt ja kuumalt võib vesi su nahka kuivatada. Eksperdid soovitavad lõpus viis minutit lasta ihu üle jahedama veega.

5. Mõned inimesed teevad hommikul või päeval trenni, kuid ootavad pesema minemisega õhtuni. Pole aega, hoiavad vett kokku jne. Nahale ei ole see hea. Kõik bakterid jäävad su nahale ja tekkid võib infektsioon, ärritus. Nahk ei saa hingata.

6. Mõned inimesed koorivad oma nahka igapäevaselt, kuid tegelikult piisab nahale koorimisest korra nädalas. Kui liialt sageli koorida, siis võib nahk muutuda tundlikumaks ja loomulik kaitsevõime alaneb.

7. Pesed juukseid iga päev. Enamus meist teavad seda, kuid teevad ikkagi! Naturaalne õli ja kaitse kaob, mistõttu muutuvad juuksed kuivaks ja hapraks. Eksperdid soovitavad juukseid pesta üle päeva.

8.Palsam. Palsam tuleb jätta juustesse mõneks minutiks. Ometigi leidub neid, kes selle peale kasutamist kohe välja pesevad. Samuti tuleks palsamit kasutada juustes seal, kus need kõige kuivemad on - otstes.

9. Inimesed hõõruvad oma keha rätikuga kuivaks. Pole hea valik. Tuleks patsutada ja õrnalt end kuivatada.

10. Pärast pesemist tuleb kreem või ihupiim kohe nahale kanda. Nii saab nahk korralikult niisutatud ja nahk ei jää kuivale.