Foto: PantherMedia / Scanpix
Lapsed
22. september 2017, 15:40

Soovid last saada? Need nõksud teevad rasestumise tõenäolisemaks! (17)

Kui soovid last saada, on see artikkel just sulle - need nõksud suurendavad võimalust rasedaks jääda.

1. Lõpeta karmid treeningud. Trenn teeb tervisele head, kuid sellega üle pingutada ei maksa, kirjutab Health. Viie aasta eest tehtud uuring kinnitab nimelt, et normaalkaalus naistel, kes treenisid nädalas vähemalt viis tundi, venis ka rasestumine. 

2. Pea kala söömisega piiri. Eriti just röövkalade söömisega, nende organism võib sisaldada elavhõbedat. Kasvanduses kosunud kalad jällegi erinevaid teisi aineid, mida seostatakse viljatusega.

3. Söö korralikult hommikust. 2013. aastal tehtud uurimuse kohaselt tõstab viljakust, kui hommikusöök on päeva suurim eine. Eriti neil, kel on ebaregulaarsed menstruatsioonid.

4. Seksi! Levinpd müüdu kohaselt on parim poos rasestumiseks misjonäriasend, kuid teaduslikult ei ole see kinnitust leidnud. Seega - seksi! Tee seda kindlasti ovulatsiooniperioodil.

5. Vaheta libestit. Osad libestid muudavad sperma pääsu munajuhadesse keerulisemaks. 

6. Maga pimedas. Unehormoon melatoniin mängib väga olulist rolli ka ovulatsiooni ajal naiste munarakkude kaitsmise eest vabade radikaalide eest. Kui tahad rasestuda, siis kaheksa tundi und pimedas on hädavajalik.