Foto: Krõõt Tarkmeel
Mitmesugust
23. september 2017, 09:00

Karmel Eikner-Killandi meenutab oma pulmapäeva heldimusega

Nädalavahetuseti piilume Naistelehe kullafondi ja meenutame koos lähiaastate paeluvamaid persoonilugusid.

25.05.2016 / Karmel Eikner läks mehele

Armastatud telesaate «Ringvaade» reporter Karmel Eikner (45) abiellus oma elukaaslase Rait Killandiga (49) möödunud reedel. Laulatus toimus Loksa kirikus ja sellele järgnenud pulmapidu peeti pere ja lähemate sõprade seltsis.

Tunnen end kui proua Killandi, rõõmsalt ja väärikalt,» ütleb Karmel, kes läheb tänavusele suvele vastu värske abielunaisena. Enam ei kanna Karmel perenime Eikner, mille järgi teda on juba aastaid telest teatud, vaid hoopis Killandi. «Mul on tohutult hea meel, et see positiivne uudis on paljusid rõõmustanud. Mulle on nii palju häid soove tulnud ka võõrastelt inimestelt! Töökaaslased «Ringvaatest» kinkisid lilled ja tegid kalli ning soovisid proua Killandile õnne,» räägib Karmel rõõmsal toonil.

Foto: Krõõt Tarkmeel

20 ühist aastat

Rait Killandiga on Karmel koos olnud juba 20 aastat. Möödunud reedel tähistaski paar 20 aasta täitumist tutvumisest väga erilisel moel. Vastsetel abikaasadel on kahe peale suur pere. Rait Killandi lapsed Henry (25) ja Helen (20) on suureks saanud ja ellu saadetud. Ühised lapsed Karl Elmar (16) ja Karoliina Josefiine (13) elavad veel ema-isaga ühe katuse all.

Karmel ja Rait kohtusid 1996. aasta Eurovisioni ajal Oslos, kui Karmel läks ETV esindajana lugusid tegema ja Rait kontrollima, kuidas naine sponsorrahasid kasutab. Karmel muigab, et tol ajal olid veel ETVs reklaamid ja Rait oli reklaamijuht, kes erisaate rahakasutuse üle arvestust pidas. Karmeliga kokku puutudes hakkasid teda huvitama aga hoopis muud teemad kui rahakasutus.

«Me sobisime omavahel kohe ja nii see kuidagi läks,» vaatab Karmel oma pikaajalisele kooselule tagasi ja loodab, et abielu kestab vähemalt sama kaua kui kooselu. «Prooviaeg ja treeninguperiood on pikk olnud ja oleme sellega hästi toime tulnud,» naerab Karmel ja lisab, et eks vanemaks saades kasvab ka harjumuse jõud. «Hindan tohutult Raidi rahulikku ja kainet meelt ja olekut. Ma arvan, et see ongi olnud meie pika koospüsimise valem. Ta jääb ka pingelises ja keerulises olukorras väga rahulikuks ja tasakaalukaks. Teeb otsuseid selge peaga. Ta on ka meie lastele õpetanud, et ärgu rabistagu, see ei too head,» kiidab Karmel oma abikaasa voorusi.

Seilanud seitset merd

Karmel tunnistab, et Raidiga on keeruline tülli minna. «Ükskord see mul siiski õnnestus,» meenutab Karmel ja jutustab, kuidas nad kord merel seilasid ja omavahel sõnelesid. «Oli tormine ilm. Ma olin just äsja õppinud kaldal sõlmi tegema ja nüüd oli vaja neid oskusi praktikas rakendada, et paat köitega reelingu külge siduda. Ma ei saanud ega saanud sellega hakkama ning siis Rait vihastas ja ütles, et kuidas ei saa hakkama! «Miks sa kursustel ei süvenenud ja seda selgeks ei õppinud?» See oli ainus kord, kui ta mu peale pahaseks sai ja seda ka välja näitas. Ma saan aru ka, ma oleksin võinud oma oskamatusega elud ohtu seada.»

Pulmapäev oli ilus

Oma pulmapäeva meenutab naine heldimusega. Vaid üks pisike seik ajab teda muigama. «Ilmaga meil vedas, kõrgemad jõud soosisid meie imelist päeva väga. Just pildistamise ajal tiirles aga meie peade kohal kajakas ja märgistas Raidi pintsaku nii ära, et mõtlesime juba, et nüüd peab minema koju riideid vahetama. Õnneks saime pintsaku kiirelt puhtaks küüritud ja pildile püüdsime need hetked siiski plekkideta,» naerab Karmel. Ka pulmaeelset romantilist kosimispäeva meenutab Karmel hellusega hinges. Enda sõnul ei saanud ta esialgu arugi, kui Rait tegi ettepaneku 20aastast tutvust suurelt ja eriliselt tähistada. «Olime kahekesi oma Kaberneeme kodus, kui ta selle ettepaneku tegi. Muidugi ma olin nõus,» õhkab naine.

Foto: Krõõt Tarkmeel