Foto: Tallinna linna noortevolikogu
Eesti uudised
14. september 2017, 14:25

LINNAHALL AJAS HAMBA VERELE? Tallinna noored nõuavad legaalsete grafitiseinte rajamist (13)

Tallinna linna noortevolikogu teatel tõstatas linnahalli ebaseaduslik katmine graafiliste kujutistega küsimuse legaalsetest grafitiseintest, mistõttu peaks linn leida pinnad, kus oleks võimalik luua kaasaegset tänavakunsti.

„Olukorda tuleb vaadelda laiemalt. Progressiivsetes Euroopa linnades, aga näiteks ka Tartus, on linnale kuuluvate mahajäetud pindade ümberkujundamine supergraafikaga aktsepteeritud ning hinnatud – sellest võidavad nii omavalitsus kui ka andekad kunstnikud,“ kommenteeris noortevolikogu esimees Triinu-Liis Paabo.

Volikogu on supergraafika populariseerimise ning edendamisega tegelenud juba aastaid, viies läbi debatte poliitikute ja noorte vahel grafiti legaliseerimise teemal ning korraldanud konkursse loomaks noortele kunstnikele väljundeid enda annete eksponeerimiseks. Noortevolikogu initsiatiivil loodi Tallinnasse, Lasnamäe linnaosasse 2013 aastal linna esimene legaalne grafitisein.

„Selle asemel, et seadust rikkuda ja mälestisi kahjustada, peab linn tegelema grafitiseinte rajamisega, nii nagu seda tehti tänu noortevolikogu algatusele Lasnamäel. Vaid nii saame tulevikus hoida ära olukorrad, mis kahjustavad mälestisi või muudavad linnaruumi inetumaks ning luua võimalused tegelemaks legaalselt päris tänavakunstiga,“ lisas noortevolikogu liige Sten Laansoo.