Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
13. september 2017, 07:54

Manona Paris: „Ma olen saanud üle ootamatust tervisenöögist.“

Milline nädal! Ja õiged tuurid pole veel kaugeltki kätte saadud! Meil on kõike: elutervet huumorit, sügavuti vaatavat enesekaemust, näpuotsaga argimaagiat ja toitumishoiatusi (head aega, suhkur, sinu salakaval plaan meie toidulauda mürgitada on läbi nähtud!). Ennekõike on aga Naisteleht jätkuvalt ninaga päikese poole.

Ehkki – eks vahel ju pilvitab. Olen alati mõelnud, kust küll võtavad mõned võimsad naised selle energia, et niimoodi pidevalt endast anda. Olgu halb ilm või elus draamad – nemad on ikka alati rõõmsad ja maailmale avali, kas siis teo, sõna või viisiga. Kihnu Virve on üks neid anomaaliaid, kel justkui polekski halbu päevi, kuigi ta möönis meie Gretale ja Daisyle, kuidas elus olevat ikka nii, et kaks osa on sitta (tema sõnad!) ja üks osa head.

Hea on aga märksa suurema oktaanarvuga kütus! Seda va nigelamat on niigi elus piisavalt. Ma olen saanud üle ootamatust tervisenöögist, mistõttu on praegu pandud oote­režiimile ka minu aasta alguses suure hurraaga alustatud saledusprogramm. Nii nagu pühendasin oma kõhnumis­saagasse Naistelehe lugejad ja laiema avalikkuse, palun samamoodi teilt, kallid lugejad, veidi lisaaega, et muu tervis joonde saada. Loomulikult jätkan tervislike eluviisidega (ja toonitan – lugege suhkrulugu!), ent pingutustega tuleb veidi oodata. Sest vahel peab kuulama seda, mida su keha sulle ütleb. Sedasama räägib ka meile intervjuu andnud Moonika Silves. Mul on väga hea meel, et enesearmastus on meie naiste ärkamislugudes järjest läbivam jutupunkt. Teisalt näitab see, kui kahetsusväärselt isetud on paljud meist olnud ja kui valusasti nad on end sellega nurka mänginud.

Alati on aga võimalus alustada uuesti. Või õigemini teha eluteel käänak suunda, mis tundub südamelähedasem. Ei pea ju iga kord algusest hakkama, vaid saab ka olemasolevate teadmistega teha paremaid valikuid. See on elutervem, tervislikum nii keha kui ka vaimu seisukohalt.

Olen nõus, et muudatuste tegemine elus võib olla hirmutav. Samas näitab hirm, et meil on veel eluvaim sees. Et miski siiski suudab tekitada ärevust ja elevust. Seda kõike saab aga ju taltsutada ja enda heaks tööle panna. Näiteks kui pelgad üksildust, siis hakkadki rääkima ja laulma näiteks armastusest, nagu seda teeb Kihnu Virve, kes ometi juba kuus aastat lesepõlve peab. Ega siis armastus seetõttu elust kadunud ole – see ju nagu meri, mis on, jääb ja olema peab!

Sel nädalal soovitan …

  • vaimustuda Kihnu Virvest. See lugu on nagu topeltkoorega kohv tsipa konjakiga varahommikul! 
  • veenduda, kui lihtne on saada selgeltnägijaks. 
  • uurida, mil moel suhkur meid toidus varjatud kujul varitseb. 
Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse