Foto: Hele-Mai Alamaa
Mitmesugust
3. september 2017, 12:38

Svjata Vatra tromboonimängija tütre lemmikretsept: kartulilaevukesed

Retsepti jagas raamatule Viljandi piiga, ansambli Svjata Vatra tromboonimängija ja laulja Ruslan Trochynskyi tütar Rute (11). Neid laevukesi tegi tüdruku Ukraina vanaema juba siis, kui Rute issi Ruslan oli veel väike ja vuntsitu.

Nemad sõid selliseid kartuleid soolapekiga – kõlab hullult, aga tegelt on hea! Ka peekoniga on kartul ülimaitsev. Kui laevukesed hakkavad ahjus valmis saama, siis: «Mmmm, slõšõš zapah!» (Ukrainlased ei «tunne», vaid «kuulevad» lõhna!)

4–6-le

  • 10 keskmist kartulit
  • 20 peekoniriba
  • kaunistuseks hernevõrseid või muud maitserohelist
  • hambaorke laevukeste purjede heiskamiseks

Eelsoojenda ahi 230 kraadini. Pese kartulid, aga ära koori. Poolita. Lõika kartulilaevukeste alt viiluke maha, et need seisaksid püsti ega jääks ahjuplaadile kiikuma.

Aseta kartulipoolikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lükka need 30–40 minutiks ahju. Tõsta plaat välja ja otsi lagedale peekon – see küpseb kartulist kiiremini. Torka igast peekoniribast kahe- või kolmekordselt läbi hambaork, et laevale tekiks puri. Pista puri iga laevukese keskele. Küpseta veel umbes 15 minutit, kuni peekon on pruunikas ja krõbe.

Kaunista laevukesi maitserohelisega. Rute pere paneks nende peale hernevõrseid. Võid kõrvale teha dipikastme hapukoorest, hakitud hapukurgist ja veidikesest soolast.

Huhuu! Kes küüslauku ei pelga, võib seda valmis laevukestele pressida ja kartulid veel minutiks ahju lükata.

Uudista teisi Kahvliahvikeste retsepte värskest Naistelehest!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse