Foto: Tiit Haljand
Mitmesugust
2. september 2017, 07:00

KOGEMUS | 5 kilo alla südamearstide dieediga!

Naistelehe kujundaja Ülla Haljand (59) on staažikas dieeditaja, kes on olnud suuremal või vähemal määral kaaluga kimpus kogu elu. Naine järgis kümme nädalat internetis kardioloogide dieediks nimetatud menüüd ja räägib, kuidas mõjus.

Juhtus nii, et suve algul lõi Facebookis mulle ette Õhtulehe artikkel tervislikust kaalulangetusest. Tavaliselt ma selliseid artikleid ei loe, aga mul oli kaalu jälle juurde tulnud ja see dieet tundus hea valik. Mõtlesin, et mis mul kaotada ... peale kilode? Tahtsin enda peal katsetada, kas jään näljaseks. Artiklis välja hõigatud neljakilone kaalulangus tundus mulle liiga palju, kahtlesin, kas nii suur hulk kilosid ikka läheb alla. Võin öelda, et ega läinudki.

Avastasin, et see on järjekordne lihtne ja muretu dieet. Metsikult vaaritada pole vaja. Piisab oskusest muna keeta ja võimest leida pehme veiseliha ning selle keeduleemelt vaht riisuda. Sellega saan ju hakkama. Kes käib iga päev kontoris tööl, sellele sobib dieet hästi. See on mugav. Hommikul viskan kotti ühe apelsini, topsi jogurtit ja veise­liha – kogu moos. Mõnel päeval on lubatud ka kuivikud.

Olen seda dieeti nüüdseks pidanud umbes kümme nädalat. Vahepeal oli paus, sest puhkasin, ja kui lähen telkima, ei tahaks liha kotis kaasas tassida, vaid lubada endale bensiinijaamas latet ja hotdog’i. Arvan, et umbes neli nädalat olin söögi suhtes hooletu ja muretu, õnneks kaalu juurde ei tulnud.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse