Foto: Fotoraat
Mitmesugust
1. september 2017, 13:01

Mallukas tõttab appi varguse küüsi sattunud vanahärrale: "Varastatud raha eest tahtis ta aidata lastelastele kodu soetada."

Mõni päev tagasi läks sotsiaalmeedias lendu inetu vargusjuhtum, kus 3 noormeest vanuses 14-17 varastasid vanahärralt 885 eurot. "Kes see varastab vanaisalt!?" on blogija Mariann Treimann ehk Mallukas enda viimases sissekandes nördinud. "Mõelge, kui keegi teie vanaemale või vanaisale niimoodi teeks."

Vanahärra Aleksandri tütar jagas Facebookis järgnevat postitust:

Eile, 29.08 kella 14:50 ajal varastati Keila Peetri Pizza Swedbanga automaadi juurest pensionärist mehelt sularaha 885 eur. Vanuri juurde tulid 3 noormeest vanuses 14-17. Pikemat kasvu noormees lõi vanuril rahakoti käest. Purunenud rahakotist pudenesid kupüürid maha ning sama noormees korjas maast raha. Teised 2 noormeest seisid kõrval. Ligines 2 neiut, kes nägid toimuvat ja ütlesid vanurile, et tunnevad noormehi. Noormehed põgenesid pargi poole neidude lähenedes. Vanur oli šokis ja ei jõudnud küsida neiude ega noormeeste nimesid. Politseisse on avaldus tehtud.

"See on ikka tõesti ebanormaalne ikka, mis nee noored kutid endale ette kujutavad? Millised mehed ja isad sellistest nahhaalidest saavad?" ei suuda Mariann ära imestada.

"Ühesõnaga ei andnud mul süda rahu ja talitasin nagu mingi igavlev aknal istuv vanaproua: helistasin postituse lõppu lisatud numbrile, et küsida, kas ma saaks kuidagi abiks olla. Noh, ala nende nolkide leidmisel või midagi.

Vanahärra Aleksandri tütar rääkis mulle, et isikud on tuvastatud, aga kuna tegemist on suuremate kaakidega, siis on nad raha ammu ära kulutanud ja tagasi ei ole sealt lootust midagi saada. Aleksandri tütar rääkis ka seda, et isa oli raha kaua aega kogunud ja võttis välja suurema summa raha, et aidata oma lastelastele lõpuks oma kodu soetada (tütar on tal nelja lapse ema). Seepärast vanahärral too hetk suurem summa käes oligi ja seda passisid pealt vastikud kaagid, kes vanaisa käest rahakoti maha lõid ja raha varastasid. Õnneks mitte kõike, aga no umbes pool ikka!

Mis te arvate, kas me kambapeale aitaks vanaisal raha tagasi koguda? Temal läheks selleks mitu-mitu aastat ja üksinda kogumiseks on see temale ikka väga suur summa. Koos saaksime talle selle summa kindlasti kokku, eks?"

Kes tahab koos minuga Aleksandrit aidata, siis saab seda teha siia kontole: EE752200001106998442, Aleksander Kask

Loe Malluka täispikka postitust SIIT! Muuhulgas jagab ta ka pilti vanahärrast. "Et ei jääks päris mulje, et tegu nagu täitsa võhivõõraga, kelle nägugi ei tea," viitab Mariann.