Eksponaat pärast õnnetut fotosessiooni.Foto: Southend-on-Sea Borough Council Official / Flickr
Mitmesugust
31. august 2017, 21:56

LAPSEGA MUUSEUMIS: ema-isa süül purunes sajanditevanune eksponaat (6)

Lastega muuseumis, kontserdil või muul kultuuriüritusel käimine võib olla keerukas, ent mitte võimatu. Korraliku käitumise õpetussõnad, lapse valmiduse hindamine ja paljud muud sammud kindlustavad närvivaba külastuse. Aga mis siis, kui rumala mõtte peale tulevad vanemad ise ja mitte laps?

Cafe Mom kirjutab emast-isast, kes külastasid koos pisipojaga Prittlewell Priory muuseumi Londoni lähistel. Seal on iidseid eksponaate nagu 800 aasta vanune liivakivist surnukirst. Mõistagi oli kirstu juures selgelt loetav silt: „Mitte puutuda!“

Asi pole selles, justkui poleks väike poiss sildil loetud mõistnud. Hoopis tema vanemad arvasid, et oleks hea mõte lapsest surnukirstul pilti teha, asetasid võsukese selle servale istuma ja asusid klõpsutama.

Mõistagi juhtus see, mis juhtuma pidi. Iidsest kirstust lendas korralik tükk küljest ära. Ehmunud perekond aga põgenes sündmuskohalt ega teavitanud õnnetusest muuseumi töötajad. Päris nii lihtsalt nad siiski ei pääsenud, sest muuseumis olid üleval turvakaamerad.

Õnneks suudavad restaureerijad kirstu esialgse kuju taastada. Muuseum kavatseb hinnalist eksponaati edaspidi aga kinnise vaateakna taga hoida.

Coffin - after damage