Foto: Kalev Lilleorg
Mitmesugust
30. august 2017, 23:02

Liisu Lass: "Iga lendulastud sõna eest tuleb vastutada."

«Vägev, super! Liisu on kogu aeg vinge, olgu siis AKga või ilma! Palun näidake Liisut rohkem ekraanil ja mõne saate juhina, maru hää ja värskendav on vaadata.» Need on vaid üksikud nopped Facebookist, kui Liisu Lass sel suvel AK põhiuudiste ankruna üles astus. Ta on väga veenev, leidis ka Anne Veesaar ja Olav Osolin lisas, et Liisu Lass läheb iga õhtuga ilusamaks.

Liisuga (28) kohtudes võib, käsi südamel, kinnitada, et täpselt selline, nagu ta ekraanil paistab, on ta ka inimesena. Ta on soe ja loomulik, nagu oleks kohtunud vana hea tuttavaga, kuigi nägime teineteist eetriväliselt esimest korda. Ometi on see muidu enesekindel uudisteankur tagasihoidlik. Ilmubki tema esimene intervjuu, ja nagu väikese vimkaga – endisele uudisteankrule*.

Kas siis, kui läksid eetrisse AK põhisaatega, käis sul peast läbi, et sul on sajad tuhanded vaatajad?

Käis küll peast läbi. Oleks vist imelik ka, kui poleks sellisele vastutusele mõelnud. Närvis ma polnud, sest olin teinud kevadel majandusuudiseid sealsamas stuudios. Aitas see, et keskkond oli sama ja «koduseinad» toetasid mind. Uue kujundusega läks tehniliselt keerulisemaks, sest tekkis rohkem kohti, kuhu pidi saate jooksul liikuma.

Kas seda on juhtunud, et suflööril (ekraanil teisel pool kaamerat – toim.) läheb tekst ära?

AKs mitte, kuid hommikuti on juhtunud küll. Aga eks see ole ka oma viga – mingi vale nupulevajutus, mis on teksti minema viinud. Vingerdad välja. Ankrud tulevad hommikul ja on terve päeva uudistega kursis. Päevatoimetaja on eraldi inimene, kes saadab reporterid välja võtetele.

Uudisvoog on negatiivne, sest negatiivne uudis müüb. Samas tunned ühel hetkel, et ei taha muutuda küüniliseks. Kas sa tajud vahel, et pead kajastama sündmusi, mis sulle endale tuska tekitavad?

Muidugi tajun vastutust. Mul saab uudistes kokku seitse aastat. Kajastame ju tihti teemasid, millest teised kanalid ei räägi, mis pole neile olulised. Iga lendulastud sõna eest tuleb vastutada. Mõistad, et kui keegi ütleb sulle, et te teleris ju rääkisite … siis nii ongi. Igal hommikul ja õhtul ju ütled midagi, ja kui siis tuleb reaktsioon, saad aru, mis mõju sellel on.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse