Aivar RiisaluFoto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
29. august 2017, 19:55

Kodumaa tolmu jalge alt pühkida lubanud Aivar Riisalu pürgib Tartu linnapeaks (54)

Popansamblist Meie Mees tuntud laulja Aivar Riisalu, kes ka aastaid poliitiku ametit pidanud, on otsustanud pürgida Tartu linnapeaks.

IRL-i Tartu osakonna juhi Peeter Laursoni sõnul on Riisalul selleks kõik eeldused – ta on ettevõtlik, kogemusega ja haritud inimene ning tal on ideid Tartu linna arendamiseks.

„Tartu patrioodina tahab ta, et linnas oleks asjad paremini korraldatud ning siin pakutaks alates lasteaiast maailmatasemel haridust. Lisaks tuleb saada korda linnaliiklus ja vähendada tasulise parkimise ala,“ selgitas Laurson.

Aivar Riisalu sõnul on ta elult saanud pea kõik soovitu ning seetõttu on nüüd aeg ühiskonnale tagasi anda. „Minu soov on, et Tartu oleks võimaluste linn kõigile. Siin on vaja omakasupüüdmatut lähenemist linnajuhtimisele, sellest on viimasel ajal puudu jäänud,“ ütles Riisalu. 

Mees muutliku meelega

Riisalu erakondlik minevik on kirju. Mäletatavasti astus Aivar Riisalu 2014. aastal Keskerakonnast välja, sest ei seedinud Edgar Savisaart. Juba järgmisel päeval liitus ta IRL-iga. Sel kevadel avaldas ta teravaid märkusi IRL-i aadressil. Pettunud Riisalu ei välistanud toona ka Keskerakonda naamist.

„Maailmavaateliselt ma olen endiselt keskerakondlane, aga Eestis ei ole enam ühtegi parteid, kellel oleks maailmavaade,“ sõnas Riisalu kevadel Õhtulehele.

„Mind kutsutakse iga päev mitte üksnes tagasi Keskerakonda, vaid ka Reformierakonnaga liituma. Ma ei taha aga täna poliitikaga aktiivselt tegeleda. Ma tunnen end jube hästi istudes oma tehasedirektori laua taga.“

Ent veel kevadel ei olnud ta rahul poliitikale lisaks ka Eesti majandusega ning lubas ka oma ärid siit minema liigutada. „Teen ettevalmistusi, et oma sõnad teoks teha,“ ütles Riisalu toona ning lisas, et ilmselt viib elutee ta kusagile Euroopasse. „Loomulikult ma tahan vanas eas oluliselt paremas kliimas elada. Selles suunas liiguvad mul väga konkreetsed asjad.“