Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
26. august 2017, 08:00

Kodu šikiks. Kiirelt ja odavalt

Kui taipad, et puhkus on otsa saamas ja sa oled kogu aja a) rannas lesinud, b) aias mütanud, c) niisama molutanud, aga ­majapidamine on unarusse jäänud, siis siin on nipid, kuidas luua kiirelt ja edukalt mulje, nagu oleks su kodu just sisekujundusajakirjast välja astunud.

Kas raha napib ega ole ka aega ja energiat suurt maalritööd või remonti ette võtta? Kuniks tengelpung kosub ja sina jääd ootama õiget hetke elamine tõeliselt lille lüüa, kasuta nõkse, millega jätad nii endale kui ka külalistele mulje kui värskest ja mõnusast kodust. See töö ei võta aega rohkem kui kümme minutit ja tulemus on oi kui efektne.

Tõsta esile

Kairi Kalk Design Groupist tõdeb, et väga oluline on leida keskne ese, mille ­järgi muud detailid paika sättida. «Kõige kiirema tulemuse saavutab toas mööblit ringi paigutades, näiteks tugitooli, diivani või söögilaua asukohta muutes. See
loob ruumist uue mulje ja pakub vaheldust.»

Stiilne kodukujundus vajab keset, mille ümber luua tervik. Tõsta oma väärtuslikke asju rohkem esile – säti need näiteks diivanilauale. Ehita kallitest kunsti- või psühholoogiakäsiraamatutest või mõnel muul moel olulistest teostest virnakesi. Peale boheemlasliku õhustiku võid hoomata, kuidas nende sisu hakkab su elu järjest enam mõjutama, sest kipud neid jõudehetkel rohkem sirvima. Lisa veel huvitavat keraamikat ja ongi põnev fookus loodud.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse