Peaaegu suhkruvabad koogid - beseerull kookosvahu ja marjadega
Beseerull sobib imeliselt suveõhtu magustoiduks. See on kerge, kreemine ja marjaselt maitsev. Kasuta näiteks vaarikaid, mustikaid ja sõstraid. Nii saad imemaitsva koogi, mis pälvib kindlasti külaliste heakskiidu. 8-10le.
- 6 munavalget
- 150 g steviat
- 1 tl tärklist
- 1 tl valgeveiniäädikat
- 40 g mandlilaaste
- määrimiseks 1 tl kookosõli
Kreem:
- 200 g kookoskoort
- 200 g maitsestamata kohupiimapastat
- 70 g agaavisiirupit
- 1 tilk vanillipastat või 1 vanillikaun
- 2 tl sidrunimahla
- 250 g marju
- 1 banaan
Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa stevia ja mikserda veel, kuni vaht on tugev ja läikiv. Sega taina hulka tärklis ja veiniäädikas. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, määri see üle 1 tl kookosõliga ning laota sellele ühtlase kihina beseetainas. Raputa taina keskele mandlilaastud ja küpseta 150kraadises ahjus umbes 20 minutit. Besee peab jääma pealt kuldne ja kergelt krõbe.
Seni, kuni besee ahjus küpseb, valmista kreem. Selleks vahusta enne külmikus jahutatud kookoskoor. Seejärel sega hulka kohupiim, vanill, agaavisiirup ja sidrunimahl. Tükelda banaan ja sega kreemi hulka.
Kui besee on valmis, kata see teise küpsetuspaberilehega ning keera tagurpidi alusele (mandlilaastudega pool jääb alla). Eemalda pealmine küpsetuspaber ettevaatlikult. Laota besee ühele poole marju, nendele kreem ja kõige peale veel veidi marju. Keera ettevaatlikult rulli. Soovi korral kaunista rull marjade, mandlilaastude või purustatud beseeküpsistega.
Teisi mõnusaid retsepte uudista värskest Naistelehest!