Foto: sincerelybitter.com
Mitmesugust
25. august 2017, 23:24

10 lihtsat sammu, kuidas kadunud õnnetunnet samm-sammult tekitada

Moe-, ilu- ja elustiiliblogija Mai jagab enda värskes sissekandes lihtsaid, ent toimivaid samme kadunud õnnetunde samm-sammult tekitamiseks.

Igaühel meist on elus perioode, kus positiivne mõtlemine ja hea enesetunne on midagi väga kauget. Vahel aga on halbu asju, mis meiega juhtuvad ja mille vastu me ei saa midagi ette võtta, peame olukorraga vaid õppima elama. Mõnikord aga ei olegi konkreetset põhjust, miks tuju on halb. Lihtsalt elust on miskit puudu ja ei suuda selgusele jõuda, mis see miski on.

Usun, et ma ei ole ainuke ja me kõik kipume aeg-ajalt tundma, et me ei ole piisavalt andekad, edukad, targad, aktiivsed, rikkad, õnnelikud, õnnistatud jne.

Nii ongi õnnelik elu muutunud millekski, mille kallal peame mõnikord teadlikult tööd tegema. Jagan kümmet viisi, kuidas endas kadunud õnnetunnet samm-sammult tekitada ja veidi motiveerida ennast elus edasi liikuma positiivselt meelestatuna.

1. Kui tunned ennast üksikuna, suhtle inimestega, kellega on mugav rääkida ja kes oskavad Sinu tuju tõsta. Oluline märksõna on "mugav suhtlus". Mina tavaliselt saan kokku noorema õega või teeme Facetime'i, sest ta mõistab minu tujusid kõige paremini ja ta ei ürita meeleheitlikult mu enesetunnet parandada. Lihtsalt meie vestluse lõpuks on tuju parem ilma, et oleksime pidanud kedagi klatsima või tujurikkuvatest asjadest rääkima. 

2. Ja siit kohe tuleb järgmine nipp... ära räägi negatiivsetest asjadest rohkem kui vaja. Mida rohkem neist räägid, mida rohkem valjult välja ütled, seda pikemalt need Sind painavad. Ignoreeri negatiivseid teemasid ja keskendu positiivsele. Ja kui tahad rääkida häirivatest teemadest, siis otsi üles neist midagi positiivset. Erandiks on olukorrad, kus rääkimisega on võimalik probleemi lahendada. 

3. Tee list asjadest, mis vajavad tähelepanu ja tehtud asjad tõmba listist maha. Pole midagi mõnusamat kui näha, kuidas list aina lühemaks jääb. See on samal ajal kui kohustuste vähenemine ja list asjadest silme ees, mis oled ära teinud ja mille üle saad uhkust tunda. Olgu kasvõi nõude pesemine. 

Ülejäänud nippe loe Mai blogist edasi SIIT!

Foto: www.sincerelybitter.com