Foto: Piotr Krzeslak / Alamy
Mitmesugust
23. august 2017, 07:58

7 kuiva naha vaenlast

Kuiv nahk ei näe üksnes halb välja, vaid on ka väga ebamugav. Sageli on peale eelsoodumuse põhjuseks ka teadmatus, sest mitmed traditsioonilised ilurituaalid ei sobi kõigile nahatüüpidele ja võivad kasu asemel palju kahju tekitada.

Naha kuivust põhjustavad mitmed keskkonnategurid: madal suhteline õhuniiskus, tugev tuul, külm õhk, kuumus ja UV-kiired. Nahka võivad kuivatada ka igapäevased hügieeni- ja iluprotseduurid. Kui nahk ketendab ja kisub, kontrolli, ega mõni siin artiklis olevatest punktidest sinu kohta käi.

1. Unustad nahka pidevalt niisutada

Kui sul on rasusem nahk, on naha kreemitamise unustamine ehk veidi andestatav. Kuiva naha puhul on see aga suur viga. Kasuta kahte kreemi: paksemat õhtul enne magamaminekut, päeval piimjamat, kindlasti päikesekaitsefaktoriga toodet. Ära unusta ka kaela ega käsi. Kui soovid lisaniisutust, võid õhtusele kreemile lisaks kasutada ka looduslikke õlisid. Selleks sobivad puhtal kujul argaania-, jojoobi- ja avokaadoõli. Jälgi, et neile poleks lisatud ärritust põhjustada võivaid lõhnaaineid.

2. Pingutad naha koorimisega üle

Kuiv nahk reeglina ketendab. Selle vältimiseks tundub loogiline nahka pidevalt koorida, kuid see on üks suuremad vigu, mida teha võid. Selline traumeerimine ainult ärritab ja kuivatab nahka veel enam. Kasuta koorijat kõige sagedamini kord nädalas, soovitatavalt õrnu, teradeta tooteid. Koorida saab ka kergelt näorätikuga hõõrudes.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse