Foto: VIDA PRESS
Suhted
17. august 2017, 12:33

PUUST JA PUNASEKS: miks kumm on seks? (1)

Kondoomi kasutamine pole alati seksikas. Aga ebaturvalisel seksil on üsna hirmsaid tagajärgi – neid nimetatakse suguhaigusteks. Rääkimata mähkmete vahetamisest soovimatul lapsel.

Kondoomi kasutavate meeste hulk on tõusuteel, märgib Men’s Fitness. Samas aga näitab üks uuring ehmatavat tulemust: hämmastavalt palju on inimesi, kes mitte iialgi ei harrasta turvaseksi.

Superdrug Online Doctor korraldas USAs ja Euroopas uuringu, milles osales 2000 inimest. Toome välja numbreid nii uuringust kui ka Eestimaalt.

29%

2000 küsitletud inimesest ligi kolmandik ütles, et ei harrasta kunagi turvaseksi.

ÕL Mehele peab siinkohal märkima, et nende seas võib olla väga palju püsisuhtes olevaid inimesi, kes toetuvad näiteks tablettidele.

19%

Neist samadest 2000 inimesest vaid viiendik muretseb, et kaitsmata seks võib kaasa tuua soovimatu raseduse.

233 610 dollarit

Nii suureks hinnatakse USAs lapse kasvatamise kulusid sünnist kuni 17. eluaastani. 2014. aastal korraldati Tartu ülikoolis samateemaline uuring ja hinnati, et Eestis kulub lapse täiskasvanuks kasvatamisele 60 500 eurot. Selle raha eest saad kenasti osta uuemapoolse Porsche Panamera Turbo.

23 000 dollarit

Nii suureks hinnatakse ühe HIVi põdeva inimese ühe aasta ravikulusid. Eestis oli ravikindlustuse kulu ühe HIV patsiendi kohta keskmiselt 1200 eurot aastas.

15 dollarit

Nii palju maksab kondoomide 12-pakk. Eestis võib samasuguse koguse kumme osta veebipoest 4-8 euroga.

Lühidalt: tõmba peale.