Foto: Leatherman
Ilu ja mood
16. august 2017, 15:50

VIDEO | Vaata, milliseid näputöid saab teha tööriistatootja käekellaga

Võib-olla on sul osavate kätega mehe maine ja sulle tuuakse asju remontida isegi pulma- või peielauas – ehk siis, kui sul parajasti pole käepärast ühtki tööriista. Või on sul rahutud käed ja pidev sättimise soov ning sa otsid pidevalt näiteks münti kruvi kinnikeeramiseks. Või oled kogu aeg hädas kääride leidmisega pakendite avamiseks. Teie kõigi mured on murtud: multitööriistade tootja Leatherman on loonud käekella – mis on sul ju enamjaolt käel ehk kaasas –, mille abil saad kiiresti teha väga mitmeid erinevaid abivahendit vajavaid töid.

„See on ilmselt ainus käekell, mis töötab samas ka ühe pagana mutrivõtmena!“ on Maxim võlutud. ÕL Mehele on ka.

Käekelladel on tänapäeval väga mitmeid arenenud võimalusi – need võivad loendada astutud samme, kalkuleerida põletatud kaloreid ja sünkroniseeruda nutitelefoniga. Aga Leathermani arvates oli aeg lisada käekellale ka mõningaid märksa elementaarsemaid võimalusi.

Multitööriistade tootja käekell Tempo Tread Watch on kõigi aegade esimene tööriist-ajanäitaja.

See on ühelt poolt ehtne tiksuv kell kvartsmehhanismi ja safiirkristallist kestaga. Aga selle rihm kujutab ketti, mille igal lülil mõni erinev funktsioon. Näiteks miinus- ja ristpeakruvikeeraja, sisekuuskant, väiksed mutrivõtmed, pakendiavaja, nõel telefoni SIM-kaardi pesa avamiseks – ja muidugi kohustuslik pudeliavaja.55

Kell on sealjuures umbes 200 meetri sügavuseni veekindel ja kogu komplekt ilmub poodidesse novembris, makstes 575 dollarit ehk umbes 491 eurot.

Kui tahad raha kokku hoida või on ajanäitaja sinu jaoks ükskõik, siis võid osta 165 taala ehk 141 euro eest ka vaid selle lülidest koosneva rihma.

Kellarihma funktsionaalsust saab imetleda allolevast videost.