Foto: VIDA PRESS
Suhted
16. august 2017, 10:10

LÄKS LIIALE: abikaasat luuranud mees sai kriminaalkaristuse ja lahutus tuleb takkapihta (4)

38-aastane õpetaja Gavin Bowditch kahtlustas, et abikaasa Helen petab teda. Mees asus naist salakaamerate ja jälitamisseadmetega luurama, kuid see stalkimine läks talle kalliks maksma, kirjutas Mirror.

Bowditch uskus – nagu hiljem selgus, siis alusetult –, et abikaasa kohtub kellegi teisega ning võttis tõendite leidmiseks meetmed kasutusele. Gavin paigaldas Heleni autosse GPS-jälitusseadme ning koduse teleri alla salajase videokaamera. Veel ühe kaamera paigutas mees ühise elamise eesruumi. Lisaks uuris Gavin salaja naise e-kirju ja Facebooki vestluse sõnumeid.

Salaoperatsioon läks aga nurja. Pärast seitsmeaastast abielu leidis proua Helen märtsis teleka alt kaamera, tegi mehele stseeni ja kaebas jälitustegevuse peale politseisse. Naise kinnitusel põhjustas avastus talle tõsist stressi ja ärevust.

Tauntoni kohus mõistis mehe naise ahistamises süüdi ning määras talle 16-nädalase tingimisi vanglakaristuse pooleteiseaastase katseajaga. Veel peab ta tegema 150 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd, tasuma ligi 1000 naela ulatuses kohtukulusid ja ei tohi oma nüüdseks endise elukaaslasega kolme aasta jooksul ise ühendust võtta. Naisega tohib ta suhelda vaid läbi lahutusadvokaatide.

Kohtunik David Taylor leidis, et Gavinil polnud mingit põhjust uskuda, et naisel võiks afäär olla.

Proua Helen on kolinud teadmata asukohta, hoiab uksi lukus ka oma töökohas, ei kasuta enam Facebooki ja vahetas telefoninumbrit.

Gavini kaitsja selgitas tema paranoiat kohtus sellega, et mees põdes mullu sepsist ning haiguse tekitatud ärevus ja depressioon kandusid ka suhetesse.