Foto: Kalev Lilleorg
Mitmesugust
17. august 2017, 11:49

Artjom Savitski: „Pidin uusaasta­ööl Raekoja platsil ­sõbrannaga kokku saama ja tal oli juhuslikult kaasas minu tulevane pruut.“

Muusik Artjom Savitski austab suhtes ajas juurdunud soorolle, ent on ­valmis iga kell kodutöödes ka ise kaasa lööma. Tema arvates peab alati teineteise vastu aus olema, siis on kõik probleemid ületatavad.

Artjom ­Savitski (25) ütleb, et armastus on eriline side, mis ühendab kahte täiesti võõrast inimest ning motiveerib neid elu pakutavaid tõuse ja mõõnu koos kogema. «Armastus on raskustest hoolimata ilus!»

Noormees meenutab, kuidas kohtus oma armastatu ­Annaga. «See juhtus juhuslikult. ­Pidin uusaasta­ööl Raekoja platsil ­sõbrannaga kokku saama ja tal oli juhuslikult kaasas minu tulevane pruut. Kohtusimegi Raekoja platsil, kui uus aasta oli vaevu kümme minutit kestnud. See hetk on mul igavesti meeles.» Talle sai kohe selgeks, kui imeline ja eriline on see, kui inimene suudab maa­ilmas elavate miljardite seast leida üles oma teise poole. «See tundub ­mulle ausalt öeldes maagiline ja lausa imeline. See on armastuse alus.»

Armastus on inimlikkus

Armastus tähendab muusiku jaoks asju, mis on üldinimlikud. «Ausus, truudus, teineteise austamine ja aktiivsus,» loetleb ta. «See on tegutsemine selle nimel, et suhe oleks hea. Inimest armastades ­loodavad ju kõik, et see jääb kestma. Need on ühed põhilised faktorid, mis tavaliselt määravaks osutuvad.»

Artjom lisab, et suhte hoidmisel on talle eeskujuks vanemad. «Nad on igas olukorras teineteise jaoks olemas, toetavad ja aitavad üksteist. Nad on ausad. Püüan seda ka oma elus rakendada.»

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse