Foto: Apple
Tehnika
14. august 2017, 15:14

UPS: Apple’i teenus võimaldab liputamist 21. sajandi moodi (5)

Tekkimas on murettekitav uus trend, kirjutab News.com.au. Perverssed mehed kasutavad Apple’i failisaatmisteenust AirDrop, et saata pahaaimamatutele kaasreisijatele anonüümselt pilte oma peenisest.

Mõned inimesed mängivad ühistranspordiga töökoha ja kodu vahet pendeldades aja surnukslöömiseks Candy Crushi. Aga mõned kasutavad oma iPhone’i märksa rohkem rikutud meelelahutuseks.

Britta Carlson sõitis hiljuti New Yorgi metroos ja sai väga otsekohese tünga. Ta oli lubanud oma telefonis Airdropi teenuse ja korraga laekus salapärane sõnum: “iPhone 1 would like to share a note with you.” Kui 28-aastane naine sõnumi vastuvõtmisega nõustus, avanes hiiglaslik lähivaade „tülgastavast peenisest“. „Tundsin, nagu oleks keegi päriselt minu ees liputanud,“ ütles Carlson New York Postile.

AirDrop on Apple’i teenus, mis võimaldab inimestel enda lähikonnas kergesti teistele faile saata. Kuna see töötab vaid piiratud ulatuses leviva Bluetoothi abil, siis surus Carlson kohe telefoni vastu rinda ja vaatas metroovaguni üle – aga kedagi kahtlast ei leidnud.  

Naine oli teinud selle vea, et tema AirDropi seadetes oli lubatud failide vastuvõtmine kõigilt, mitte näiteks ainult oma kontaktidelt.

Carlson pole ainus ühistranspordi ja AirDropi ohver – ka näiteks 35-aastasele Frankie Navischile üritati saata „Eduardo pilti“. Aga naine nägi foto – mõistagi mehe peenise – eelvaadet ja ei hakanud seda avama. Perverssus ajas naise tigedaks.

„Tahaksin anda sellele mehele vastu lõugu, et ta hoolimatult paiskab suguorganeid telefonidesse, mis võivad põhimõtteliselt kuuluda ka lastele,“ sõnas ta. „Kas ta soovis suhelda või tahtis ta vaid, et keegi näeks ta minikoletist?“

AirDrop sai esmakordselt saadavaks pärast Apple’i operatsioonisüsteemi iOS 7 uuendust. Faile saadetakse krüpteeritud kujul ja rakenduse töötamiseks on vaja Wi-Fit ja sisselülitatud Bluetoothi. Mingeid eraldi seadistusi tegema ei pea. Nii ongi levimas trend saata anonüümseid riistapilte ühistranspordis juhuslikele inimestele.