Foto: PIXABAY
Mitmesugust
13. august 2017, 20:40

Kuidas täita suhtes kõiki seksisoove?

Kas porno vaatamine paarisuhtes on saatanast? Kas avatud suhe on midagi patoloogilist? Kas hea seksi jaoks on tingimata vaja suuri tundeid? Küsimused seksi ja selle variatsioonide kohta on alati õhus, iseasi, kas neid partneriga arutada julgetakse. Teemat lahkab paariterapeut Kätlin Konstabel.

Paariterapeudid kuulevad inimestelt suhte ja läheduse kohta küsides aeg-ajalt, et ega tunnetest-muredest kaaslasega rääkida saa, aga seksil pole väga viga. Seda võib öelda meespool (ja täiendada, et seega suhe ju täitsa töötab, mis neid tundeteemasid ikka arutada) või siis naine (kes on tavaliselt segaduses, sest seks ei asenda emotsionaalset lähedust). Kas ja kuidas peaksid seks ja emotsionaalne lähedus seotud olema, on tihti inimeste jaoks üks segane ja keeruline teema. Arvamusi mõjutab ka see, millised hoiakud on keegi oma päritoluperest, meediat tarbides või eneseabikirjandust lugedes kaasa saanud.

Emotsioonikeskse paariteraapia rajaja Sue Johnson võrdleb seksi tantsuga. Inimene võib teada perfektselt samme ja osata ka rütmi kaasa lugeda, aga kui partnerit ei usalda ega tunneta, puudub tantsul muusika. Tegu on siis kas pelgalt kiire rahulduse saamiseks mõeldud tehnilise sooritusega (kus partner on seksinuku või vibraatori rollis) või on lõpuks mõlemad pahurad, sest keegi ei saanud sügavat rahuldust. Usaldus ja partneritunnetus ei tähenda, et voodis tuleks suhet analüüsida – pigem mitte. Küll aga tähendab see, et saame partneriga seksist avatult rääkida, hukkamõistu kartmata.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse