Foto: VIDA PRESS
Ilu ja mood
11. august 2017, 15:45

6 asja, mida edukad mehed teevad esmaspäeva hommikul (1)

Vahetult nädalavahetuse eel on paslik kiusata lugejat meeldetuletusega, et see ei kesta igavesti – juba üleülehomme on jälle esmaspäev ja algab uus töönädal! Ja esmaspäeva hommikutunnid on terve nädala ühed kõige olulisemad, märgib AskMen. Miks? Sest need panevad paika järgneva 168 tunni tempo. Kui alustad esmaspäeva edukalt, siis tõuseb tõenäosus, et sul saab olema võimas nädal. Ja kui töönädal algab näiteks ... pohmelliselt, siis võib see seada kehva häälestuse kuni reedeni välja. Edukad mehed teevad esmaspäeva hommikul neid kuut asja.

1. Nad alustavad esmaspäeva hommikut juba pühapäeva õhtul

Koosolekud, kuhjunud kirjad – esmaspäeva hommikuti on sageli nii kiire, et pole aega nädalaplaanegi paika panna. Kui sa jätad pühapäeva õhtul tunni või kaks telekavaatamist vahele, siis saad selle asemel keskenduda mõtlemisele, kuidas uus töönädal võimalikult efektiivselt tööle panna.

2. Nad ärkavad varakult

... ja lähevad varakult magama. 7-8 tundi und ja varakult reipa ning värskena rünnakule.

3. Nad teevad hommikuvõimlemist

Või lähevad jooksma või isegi kangi tõstma. Peaasi on teha hommikul mingit sorti liikumist ja trenni, et vereringe hästi tööle saada ja terveks päevaks energiatase üles lüüa.

4. Nad koostavad rünnakuplaani

Igal esmaspäevahommikul tuleks pühendada 10-15 minutit sellele, et koostada nädala jooksul tegemist vajavate asjade nimekiri, nimetagem seda rünnakuplaaniks. Mõtle küsimustele, mis sul sel nädalal ära lahendada tuleks. Tehtud asjade mahakriipsutamine on alati väga rahuldustpakkuv.

5. Nad teevad kõige olulisemad asjad esimesena

Uuringud näitavad, et inimesed on enamasti just hommikuti kõige loovamad. Nii oleks hea just pärast väljapuhkamist võtta käsile kõige olulisemad tegemised, olgu selleks töö mingi ettepaneku kallal või millegi kujundamine.

6. Nad peavad ja kontrollivad kalendrit

Mida aktiivsem sa oled, seda olulisemaks muutub igapäevaste tegemistega joonel püsimiseks kalender. Kõige edukamate inimeste jaoks on kalender nende elujoon, isegi kui neil on erasekretär. Ning igal esmaspäeval tuleks kalender ajakohastada ja üle vaadata, et kõik oleks paigas.