Foto: Teet Malsroos
Mitmesugust
10. august 2017, 14:57

Evelin Ilves välirestorani kaitseks: „Mõni inimene otsib ikka kadakate vahelt roostikust tikk-kontstel Hiltonit.“

Evelin Ilves otsustas enda restorani ROOG kodulehel põhjendada ja täpsustada pisinüansse, mida on külalised negatiivse tagasisidena välja toonud. 

Evelin vastas meediapäringule järgmiselt:

„Kõigepealt - igal inimesel on õigus oma arvamusele ja mina teiste arvamusi ei kommenteeri - igaühe tunnetel on tõsi taga ja need kommentaarid peegeldavad eelkõige nende autorite siemaailma.

Ent - õues ROOG resto tõesti serviisi ei kasuta, sest nõude ja klaaside purunemisel muru seest kilde leida on üsna võimatu. Lisaks tahame, et külalised ja eriti lapsed saaksid mõnusasti meil paljajalu olla ning koerte käpad end turvaliselt tunda. Plastist on meil ainult veetopsid, sest muid pole saada. Toidud serveerime lepast katuselaastudelt ja õunapuu-ning tammeplankudelt, samuti palmi -ja banaanilehtedest nõudest, kasutame puust kahvleid - nuge ja nii palju kui võimalik biolagunevaid asju. Keskkonna hoid on meile väga oluline, nagu ka värske ja kohaliku tooraine kasutamine. Koogid ja äkine tulevad tõesti muhu mustritega pappataldrikutelt - see tundus kõige mõsitlikum, on Eesti tootja tehtud ja ilus ka. Meie meelest see sobib õue. Peened joogid serveerime selleks ette nähtud nõudest. 

Toas, kapteni köögilaua taga, kus teeme ette tellitud pidulikke õhtusööke, on meil mõistagi klaas ja portselan. Välitualett on meil renditud uhiuuena ja toimib igati normaalselt, käsi saab õues voolava vee all voolikust pesta, see on meil välikraaniga ühendatud. Ühele välirestole on tingimused igati toredad, aga mõni inimene otsib ikka kadakate vahelt roostikust tikk-kontstel Hiltonit ja see on tema õigus.

Me tõesti armastame Hiiumaad ja oleme tänulikud selle võimaluse eest proovida, kuidas koduresto pidamine „in-the-middle-of-nowhere“ tegelikkuses käib. Meile on see olnud intensiivne ja õpetlik, ent õnnelik aeg. Selle üle, et kollane meedia valib välja üksikud negatiivsed kommentaarid (neid vist kokku 5% ümber) – jättes 95% positiivsest tähelepanuta – ma ei imesta. Eks igaüks toimib oma võimete piires ja püüab parimat. Seda on tore uskuda.“