Esimesed värsked suvikõrvitsad on nii õrna ja hõrgu maiguga, et kõlbavad pisukese soola ja pipraga peaaegu toorelt süüa. Pakume ka mõne retsepti, et suvikõrvitsa abil roogadele veidi tervislikkust juurde lisada.
Panniroog suvikõrvitsa ja seentega
See on kiirelt valmiv kerge panniroog, mida sobib serveerida nii värskete keedetud kartulitega kui ka ilma. Viimasel juhul võiksid koguseid pisut suurendada.
- 2–3 sibulat
- 600 g suvikõrvitsat
- 1 sl õli
- 200 g kukeseeni või muid värskeid metsaseeni
- 4 sl maitsestamata toorjuustu
- 1,5–2 dl kohvikoort
Koori ja viiluta sibulad, suuremad poolita. Kuumuta sibulaviile pannil õlis 3–4 minutit. Lisa õhukesteks (pool)rõngasteks lõigatud suvikõrvits, kuumuta 2–3 minutit. Lisa ka kukeseened ja kuumuta 2–3 minutit. Maitsesta rooga soola-pipraga. Pane juurde toorjuust ja kohvikoor, sega läbi ning hauta mõni minut.
Idee! Väga hõrgu metsase meki saad, kui tilgutad segule ka trühvliõli!
Mida põnevat veel suvikõrvitsast teha? Ammuta inspiratsiooni värskest Naistelehest: