Foto: VIDA PRESS
Suhted
3. august 2017, 13:56

Millal naised (ja mehed) petavad? Teadlased leidsid vastuse (5)

Teatud aja abielus olnud naistel on suurem tõenäosus tunda kiusatust oma meest kellegi teisega petta. Nii leiti Men’s Healthi teatel Journal of Sex Researchis avaldatud uuringus.

Teadlased küsitlesid 423 inimest ja leidsid, et abieluvälist suhet võivad kõige tõenäolisemalt kaaluda naised, kes astusid altari ette 6-10 aastat tagasi. 

Meeste puhul oli pilt hoopis teistsugune. Leiti, et mida kauem mees abielus on olnud, seda rohkem kasvab tema valmidus üle aisa lüüa. 11 aastat või kauem sõrmust kandnud mehed näitasid suurimat valmisolekut abieluväliseks intiimsuhteks.

Aga mida mehed ja naised üldse petmiseks peavad või ei pea? Kõige vähem peetu petmiseks porno vaatamist ja ühekordset võõra inimesega flirtimist.

Mida füüsilisemaks ja püsivamaks käitumine muutub, seda rohkem peetakse seda truudusetuseks.

Aga miks kalduvad naised tõenäolisemalt petma just sellel kuue ja kümne abieluaasta vahelisel perioodil? Uuringu autorid leiavad, et abielu on oma varajases staadiumis noor ja haavatav nagu näiteks väikelaps. Sel perioodil investeeritakse perekonda ja nii luuakse petmise vastu teatav barjäär. Aga aja möödudes kihutab evolutsiooniline jõud üha enam otsima rohkem partnereid, toomaks ilmale rohkem lapsi. See jõud kaalub üle tungi kasvatada lapsi, kes on juba olemas. Lisaks hakkab tasapisi terendama menopaus ja see võibki olla selgituseks, miks naistel just sel ajal tekib kiusatus üle aisa lüüa.