Foto: GROTTA PALAZZESE
Mitmesugust
1. august 2017, 18:48

7 kõige unikaalsemat restorani üle maailma!

Olgu selleks Euroopa või Aasia - maailmas ringi reisidest otsime elamust ka maitsetele ja ihkame millegi uue ning põneva järele. Siin on 7 restorani, mis löövad enda unikaalsusega laineid!

1. Restoran koopas: POLIGNANO A MARE, ITAALIA

Itaallased on koopasse uuristanud idüllilise restorani Grotto Palazzese, mis on toiminud alates 1700. aastast! Keset helesinist merd pakutakse identset Itaalia toitu, ent lisaks pastaroogadele saab seal nautida ka värskeid mereande. 

2. Puu otsas: KOH KOOD, TAI

Põhimõtteliselt on tegemist õhtusöögiga taevas... ent sedapuhku einestatakse kõigest 4m kõrgusel. Õnneks ei pea puu otsas olevasse Soneva Kiri restorani ise mingil moel "ronima", vaid külalised tõstetakse restorani maapinnalt. Ka tellimuse esitamine on tehtud tõeliselt mugavaks - nimelt liiguvad teenindajad trosside abil ise lauani!

3. Vee all: BRÜSSEL, BELGIA

Just, kui enne olime puu otsas, siis nüüd vee all! The Pearl on sukeldujate tõeline paradiis! Hind ühele on selles restoranis küll ligi 100€, ent kindlasti igat senti väärt.

4. Keset ookeani: MICHAMVI, ZANZIBAR

Keset India ookeani asuv restoran The Rock pakub maitsvat ja värsket toorainet tõelisele mereannigurmaanile. Ent koha külastamine on juba omaette elamus!

5. Eiffeli torni tipus: PRANTSUSMAA, PARIIS

Küllaltki paljud meist satuvad vähemalt korra elus Eiffeli torni otsa... ent vähesed meist einestavad selle tipus! Kuigi kuulujuttude kohaselt ei ole võimalik restorani Le Jules Verne kunagi broneeringut saada, on see kõigest kuulujutt. Tuleb vaid paar nädalat enne reisi endale koht broneerida ja elamus on sinu!

6. Mägedes: SCHILTHORN, ŠVEITS

Piz Gloria restoran, vaatega Berni Alpidele! Mäe tippu õnneks ise seiklema ei pea ja üles jõudes ootab külastajaid kuum supp, mis koheselt sooja ja mõnusa tunde annab.

7. Restoran kunagises kirikus: ANTWERP, BELGIUM

Juba teine huvitav leid otse Euroopast! Endisesse kirikusse ja sõjaväehaiglasse on püsti pandud restoran nimega the Jane.