Foto: Aldo Luud
Mitmesugust
26. juuli 2017, 07:54

Šamaan Heli Salf: "Tellime enda ellu nii inimesed kui ka haigused."

Kui finantsharidusega Heli Salf ilmutas lapsena suurt huvi nähtamatu maailma vastu, sai ta selle eest karistada. Nüüd on naisel enda sõnutsi aga võimed avanenud ja ta püüab nende abil inimesi aidata.

Heli (51) silmis on inimene tervik. Valge šamaanina, nagu ta end nimetab, alustab ta aitamist alati hingetasandilt. Üks tema Peruu õpetajatest ütles, et inimene koosneb lihtsatest asjadest. Füüsiline keha on kui hobune, hing nagu ratsanik ja vaim on hinge kaitse nagu mantel ümber ratsaniku. Kõik oleks ideaalne, kui selle ilusa pildi peal poleks üks totakas pärdik, kes istub ratsaniku õlal ja muudkui kamandab.

«See on inimese ego. Suure suuga ahv ratsaniku õlal sosistab meile: «Suitsuaeg!», «Õlleaeg!», «Üks tükk torti jäi veel kappi!» jne. See ego toitub meie minevikumustritest, klammerdub möödaniku sündmuste ja inimeste külge,» selgitab tervendaja. Valdavalt jäävad egole meelde negatiivsed emotsioonid. Pärdik ei vastuta kunagi meie elus toimuvate muutuste eest, vastutaja on ratsanik ise. Heli soovitab ohjad enda kätte haarata ja teadlikult tegutsema hakata.

Majandusharidusega naise argised tööd-toimetused hoiavad teda kahe jalaga maa peal: Heli ettevõte pakub raamatupidamisteenust ja ta konsulteerib ka põllumehi. Eesti kagunurgas Verioral, kus Heli on elanud juba 27 aastat, peab ta koos abikaasaga talu ja toimetab ühises transpordifirmas.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse