Foto: Vida Press
Inimesed
20. juuli 2017, 21:08

Õhtulehe Ilukooli 20 ilunippi, mis garanteerivad kauni välimuse (1)

Õhtulehe Ilukool on mitu aastat jaganud iluhuvilistele naistele vastavateemalisi tarkuseid ja paljastanud nii meigi- kui ka soengumaailma saladusi. Millised on kõige olulisemad nipid, mis tagavad kauni jumestuse ja ägeda soengu?

Õhtulehe Ilukooli videotes on kolme aasta jooksul jaganud  ilunippe mitmed oma ala spetsialistid. Näiteks on meigiõpetusi jaganud jumestaja ja ilublogija Liina Ütt, jumestaja ja kulmubaari pidav Maarja Liisa Kallit ning Salon Plusi juuksur ja koolitaja Keete Viira. Nüüd on aeg panna olulisemad nipid kokku, nii et igaüks leiaks oma iluprobleemidele lahenduse.

MEIGINIPID ja -SOOVITUSED

1.    Enne igasuguse meigi tegemist tuleb nahk kindlasti puhastada. Selleks sobib väga hästi näiteks mitsellaarvesi. Seejärel tuleks kasutada kreemi. Eriti oluline on see just kuiva nahaga naiste puhul, sest muidu toob meik kuivad kohad näol liigselt esile. Rasust nahka tuleb aga niisutada seetõttu, et nahk ei tunneks vajadust hakata suures koguses rasu tootma.

2.    Jumestuskreemi õige tooni valimine on meigi tegemise juures üks kõige keerulisemaid protsesse kuna poe ebaloomulik valgus moonutab värve. Seetõttu tuleks valida kolm värvitooni, mis tunduvad kõige ligilähedasemad sinu nahatoonile, proovida neid kaelale ja minna loomuliku valguse kätte, ja vaadata, milline neist toonidest hajub täielikult enda nahatooni. 

3.    Kui tahad, et meik püsiks näol võimalikult kaua, kasuta kindlasti primer'it. See täidab poorid ja peenemad kortsukesed ja nii jääb jumestuskreem nahale veatumalt.

4.    Jumestuskreemi näole kandes, ära unusta seda kaelale hajutada, sest muidu tekib maskiefekt, mis ei ole kuigi ilus.

5.    Siniste silmaaluste peitmiseks kasuta roosaka alatooniga valgustpeegeldavat pliiatsit.

6.    Kasuta meigi kinnitamiseks puudrit.

7.    Modelleerimine on vajalik selleks, et jumestuskreemiga peidetud näojooned uuesti esile tuua ja selleks tuleks kasutada kindlasti matti päikesepuudrit. Seda tuleks kanda lisaks põseluule ka näo servadesse ning lõuajoonele ja kaelale.

8.    Põsepuna valikul võivad nooremad naised eelistada erksamaid oranžikaid ja roosakaid toone, vanemad naised tagasihoidlikumaid toone. Pea meeles, et põsepuna ei tohiks silma iirisest sissepoole tuua.

9.    Liiga peenikeseks kitkutud kulmud muudavad näo visuaalselt paksemaks.

10. Kui oled veel talvest kahvatu näoga, siis kinnise soengu puhul tuleks jumestuskreemi kanda ka kõrvadele. Muidu näevad need meigitud näolapi kõrval silmatorkavalt kahvatud välja.

SOENGUNIPID ja -SOOVITUSED

1.    Kuivšampoon viib juustest mustuse ja ebameeldiva lõhna, kuid selle kasutamisega tasub piiri pidada, kuna see võib põhjustada juuste katkemist ja häirida peanaha loomulikku tasakaalu. Kuldreegel ütleb, et kuivšampoon lükkab peapesu ühe pesukorra võrra edasi.

2.    Enne lokkide tegemist tuleks juustesse pihustada kuumakaitsega juukselakki, kuna see kaitseb juust ja annab lokile hea püsivuse.

3.    Lainelise soengu muudab loomulikumaks see, kui hoida ühte salku ümber lokipulga kauem ja järgmist jälle vähem.

4.    Lokid tuleb pärast keeramist alati korralikult kätega lahti tõmmata. Muidu näeb soeng lihtsalt liiga võlts ja kentsakas välja.

5.    Juuksesirgendajat saab kasutada lokkide tegemiseks, kui panna juuksesalk sirgendaja vahele ja seda alla liigutades kergelt väljapoole keerata.

6.    Kui kasutad kohevust andvat juuksevahtu, siis lase käele tennisepalli suurune kogus toodet ja alusta selle peale kandmist kuklast kuna nii väldid pealael olevate kergemate juuksekarvade liiga raskeks muutmist.

7.    Kui tahad, et juuksepind oleks pärast föönitamist kaunilt sile, siis kasuta rullharja. Võta sellele harjalaiune juuksesalk ja keeruta seda kuivatamise ajal koos fööni liikumisega.

8.    Kui kasutad juuksegeeli, siis enne juustesse kandmist tuleks see käte vahel hõõrudes aktiveerida. Samuti jäta meelde, et geeliga ei tasu kunagi liialdada!

9. Geelisoengust väljaturritavate juuste taltsutamiseks võta appi juukselakk. See aitab põikpäistel juuksekarvadel õiges kohas püsida. 

10. Meelaste rannalokkide tegemiseks tasub endale hankida spetsiaalne tekstuurisprei, mis muudab juuksed veidi sasiseks ja annab neile loomuliku välimuse, kuid samas ei lase lokkidel juustest välja vajuda.