Foto: Urmas Luik
Mitmesugust
22. juuli 2017, 14:28

Näitleja Ahti Puudersell õpib kutsekoolis kokaks

Ahti Puudersell, üks Pärnu armastatumaid näitlejaid, otsustas viis aastat tagasi elus kannapöörde teha. Ta võttis teatris hoo maha ja sukeldus toitlustusärisse. Söögitegemine hakkas näitlejale sedavõrd meeldima, et nüüd õpib ta kokaks.

Hubase kuurortlinna südames, otse Lastepargi ja Endla teatri kõrval, asub väike armas kohvik nimega Nullpunkt. See on Ahti (54) ja tema naise Piia pereäri. «Kuna minu abikaasa on toitlustust ja teenindust õppinud, otsustasime proovida ja siin me oleme,» naeratab mees rahulolevalt. «Mina olen alati oma praktilise naise kõrval teoreetik olnud ja üritanud mõelda, kuidas selline pereäri teoorias võiks toimida. Ootamatult haaras see kõik mind aga endasse. Nii ma nüüd toimetan köögis ja kannan kohvi ette.» Kohviku pidamine on näitlejana leiba teeninud mehe jaoks omamoodi mäng ja ta tunnistab, et armastab seda väga.

Teater on Ahti elust üha rohkem kõrvale jäänud ja ta leiab, et las praegu nii ollagi. «Ma ei nuta teatrit taga, sest ei pea nüüd igal õhtul minema tükitööd tegema. Igal näitlejal on rolle, mida ta teeb vastukarva, aga kui asjad ei meeldi, ei pea neid tegema.»

Loe pikemalt edasi juba värskest Naistelehest!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse