Foto: KALEV LILLEORG
Mitmesugust
20. juuli 2017, 12:53

Sõbrad koguvad toetusi varalahkunud kirjaniku Margus Karu lasteraamatu avaldamiseks

Margus Karu (11. sept 1984 - 05. juuni 2017) oli eesti kirjanik, kelle sulest on pärit üliedukas romaan "Nullpunkt", millest on valminud tänaseks ka seriaal ja film. Tema hiljutisem romaan "Täna on täna ja forever on forever" puudutas paljude südameid. Nüüd koguvad sõbrad aga läbi Hooandja toetust tema lasteraamatu avaldamiseks.

Margusest jäi maha lasteraamatu käsikiri "Hobuse Henry Unenägu". Tegemist on teosega, milles peategelane Henry kohaneb eluoluga teiste loomade seas. Raamatu jooksul juhtub Henryga ridamisi seikluslikke sündmusi ning Henry avastab enda jaoks täiesti uue ja müstilise maailma. Sealt leiab ta eluks lusti ja enesekindlust, õpib suuremalt unistama ja endale truuks jääma.

Margusel oli väga kindel nägemus raamatu välimusest ja hulk inimesi on nüüd ühendanud jõud, et see visioon tema mälestuseks ja paljude rõõmuks lugejateni tuua. Raamat saab olema nii kujunduselt kui sisult väga värviline ja rõõmsameelne.

Raamatule on illustratsioonid joonistanud Britt Samoson: Britt ja Margus alustasid oma koostööd raamatu kallal juba pikka aega tagasi. Nende loomingulise koostöö tulemusel on kindlaks määratud joonistuste asukohad ning iseloom ja raamatus näeb neid kokku ligikaudu 35.

Kaunite illustratsioonidega täidetud raamat sobib ettelugemiseks nii lastele, kellele meeldib kuulata unejutte, kui ka neile, kes juba ise loevad. Metafoorideküllase teosena sobib raamat ka noorukitele ning täiskasvanutele, kes võivad sellest leida inimolemust illustreerivaid kujundeid ning viiteid väljakutsetele, mis elu pakkuda võib. Seega, kuigi tegemist on esmajoones lasteraamatuga, on selle ampluaa oluliselt laiem kui pealtnäha tunduda võib.

Käsikirja on toimetanud Kairi Vihman ning raamatu küljendab ja kujundab Johannes Naan.

Raamatu müügist saadav tulu läheb loodavasse Margus Karu sihtasutusse, mis suunab tekkivad vahendid heategevusse.

ANNA KA SINA OMA PANUS MARGUS KARU FONDI SIIN - http://www.hooandja.ee/projekt/margus-karu-hobuse-henry-unenagu

Projektile on õla alla pannud ka ridamisi tuntud inimesi: Lenna Kuurmaa, Evelin Võigemast, Jim Ashilevi, Marilyn Jurman, Eia Uus, Märt Pius ning Saara Kadak. Vaata nende pöördumist: