Foto: Vida Press
Ilu ja mood
15. juuli 2017, 04:00

Kuidas skoorida allahindluselt kõige paremaid palasid?

Allahindlushooaeg on alanud ja selleks, et poodidest ka päriselt võitjana väljuda, tuleb täpselt teada, mida sinna tegema minnakse, sest vastasel juhul võib poeskäik lõppeda täieliku katastroofiga.

Allahindlustel šoppamine on mõneti nagu  kindla spordialaga tegelemine  – kui trenni ei tee ja vaeva ei näe, siis ei tule ka tulemust. Nii nagu ei tasu võistlema minna ettevalmistuseta, ei tasu ka allahindlusi kammima suunduda kindla plaani ja ettevalmistuseta. Vastasel juhul juhtub suure tõenäosusega, et koju naastes on pangakonto tühi ja esik täis ostukotte, mis täis hilpe, mida tegelikult väga vaja ei lähegi ning mis seisavad veel aastaid hiljem  koos hinnalipikutega kapis. Samuti ei tasu ettevalmistuseta loota, et  kõige paremad pakkumised üles leitakse või et õnnestub koju tulla  asjaga, mis tõesti oli väärt poodides trügimist koos teiste soodushindu jahtivate šoppajatega.

Mida peaks teadma, et allahindlushooajast tõesti kasu lõigata? Kui oled sellest huvitatud,  tasub järgmised asjad  meelde jätta!

1.   Enne poodidesse või internetti šoppama suundumist tee nimekiri, mida sul TEGELIKULT vaja on. Eraldi tee nimekiri asjadest, mida oleks tore omada, kui raha nendest asjadest üle jääb, mida sa  päriselt oma garderoobi tahad soetada.

2.   Kui suundud poodidesse, siis on peale nimekirja koostamise oluline ka ennast õigesti riidesse panna. Kuna allahindluste ajal on poodides reeglina paras hullumaja ning järjekord proovikabiinidesse pikk, riietu  rõivastesse, mille saad kiiresti seljast ära või mille peale  saad probleemideta teisi riideid proovida.  Kindlasti väldi mitmekihilist riietumist, kuna sellisel juhul tüdined  šoppamisest juba pärast esimest poodi. Jalanõudest eelista selliseid, mis tulevad kiiresti ära ja millel pole nööre vms. Suure sumadani asemel võta kaasa kott, mis jätab käed  vabaks.

3.   Osta ainult sellises suuruses riideid, mis sulle selga lähevad. Kuigi see on reegel, mille peale paljud silmi pööritavad, kipuvad nii naised kui ka mehed sageli ostma riideid, mis on neile liiga väikesed. Isegi kui plaanis on kehakaalu langetamine, ei tea keegi kunagi, kuidas kehakuju selle käigus muutub, ning on väga võimalik, et antud lõige või suurus ei sobi ka siis. Sama kehtib jalanõusid ostes – liiga suurt või liiga väikest ei tasu ainult seetõttu osta, et see on alla hinnatud.

4.   Suhtu allahinnatud trendirõivastesse väga skeptiliselt. Kehtib reegel, et just kõige trendikamate rõivaste ja jalanõude hinnad lastakse hooaja allahindlusel kõige heldemalt alla.  Samas tasub aga mõelda, kas sa tõesti kavatsed ka järgmisel hooajal kanda volangjate säärtega ja veidi kukeka pikkusega pükse (Need, muide, on praegu suur moeröögatus püksisektsioonis!).

5.   Otsi allahindlustelt riideid, mille järgi sul tekib soov sügisel ja talvel, kuid mis septembris ja oktoobris on poodides müügil juba tavahinnaga. Näiteks soojemad saapad või ülerõivad on praegu hea odavamalt ära osta.

6.   Kvaliteet on tähtsam kui kvantiteet. Selle asemel, et väljuda mõnest kiirmoeketist kolme suure kotitäie hilpudega, mis tegelikult ei tapaks pangakontot ka täishinnaga ostes, eelista  asju, millele rahakott täishinnaga peale ei hakkaks.

7.   Poodi jõudes tutvu põhjalikult valikuga. Pea meeles, et kõige paremad ja ilusamad asjad ei ole tihti kõige nähtavama koha peal. Seega ära sukeldu esimesse T-särgi hunnikusse, vaid tutvu valikuga ning võta asja rahulikult. Sa ei pea midagi ostma, kui sa ei leia midagi, mis päriselt ka ostmist väärt on.

8.   Allahindlusel olevad kaubad on tihti määrdunud või koguni katki. Kindlasti kontrolli enne ostu tegemist hoolikalt, et tegemist oleks terve ja puhta rõiva või aksessuaariga.

9.   Uuri, kas pood võtab allahindlusel olevat kaupa tagasi. Nii saad vajadusel kauba tagastada, kui kodus selle ostmist kahetsema hakkad.

10. Mine poodi kindlasti üksinda. Sõbranna, ema või kellegi teise kaasa võtmine tähendab seda, et pead hakkama neile nõu andma ja kulutama aega hoopis millelegi muule kui šoppamisele. Samuti võib juhtuda, et nad veenavad sind ostma midagi, mida sa tegelikult ei tahakski osta või mida sul vaja ei ole.