Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
10. juuli 2017, 22:11

Kas tänapäeva noored seksivad tõesti vähem? (19)

Kuigi tänapäeval on nii palju võimalusi leida endale (voodi)kaaslane ja paljud varasemad seksuaalsed tabud ja fetišid pole enam nii kummastavad, seksivad nn Y-generatsiooni noored palju vähem kui varasemad põlvkonnad. Ajakiri Maxim selgitab, et võib-olla peitubki põhjus just võimaluste paljususes.

San Diego ülikooli uurimistööst selgub, et noored on väga vabameelsed ning avatud igasugustele eksperimentidele ja katsetustele, ometi ei tähenda see vabadus veel automaatselt seda, et tänapäeva noorus nii hukas on, et jäneste kombel kargama kipuvad.

Kas asi on selles, et seksiks pole käsitööõlle pruulimise ja habeme kasvatamise kõrvalt enam aega? Kas noored on netipornoga nii ära rikutud, et päriselu tundub liiga keeruline - milleks ise peale hakata kui kõik fantaasiad on vaid kliki kaugusel?

Täpset vastust ei olegi. Kuid sotsioloog Lisa Wade'il on oma teooria. Ta usub, et just nimelt see, et seksida võib justkui ükskõik kellega ning ilma emotsionaalsete tagajärgedeta ongi see, miks paljud noored seksi pisut pelgavad. "Tänapäeva kohting võib tähendada ka seda, et lähed kellegagi välja, ajad paar sõna juttu, võtad paar jooki, siis lähete seksite - mis on tavaliselt üsna vilets - ja siis ei näe üksteist enam kunagi," kirjeldab ta. Vanasti tähendas kohtingule minek potentsiaalse tulevase abikaasa otsimist. Nüüd ei tea kohtingule mineja, mis plaanid teisel inimesed on. Lihtsalt seks? Midagi tõsist? See on pelutav.

Ka on palju noori, kes pisut häbenevad tunnistada, et tegelikult tahavad nad pikaajalist partnerit ja tõsist suhet. Noored tunnevad, et popp on käituda nii, nagu kõik on kerge ja mööduv, miski pole tõsine - ka seks. Paraku on aga palju neid, kes tegelikult tahaksid väga, et keegi neist sügavalt hooliks. Kuid nad ei tea, keda selles küünilises maailmas usaldada. Kas pole kurb?