Foto: VIDA PRESS
Suhted
7. juuli 2017, 13:45

KUI NAINE TEENIB ROHKEM RAHA: mida mehed arvavad? (4)

Iseenesest ei kurda keegi, kui tema partner toob palgapäeval koju rohkem raha. Aga kui mees teenib naisest vähem, siis on see tema jaoks sageli paras väljakutse – sest (aegunud) ühiskondlikud normid näevad ette, et mees on pere põhiline toitja. Men's Health uuris kuuelt mehelt, kuidas selline olukord neile mõjub.

"Mu naine teenib minust rohkem ja mulle pole see probleem. Oleme mõlemad advokaadid ja tema tegutseb valdkonnas, mis on palju tulusam. Aga ta ei vehi sellega mu pea kohal ega kasuta seda minu alandamiseks. Nii, et see tõesti ei ole meie jaoks probleem. Ma teenin siiski piisavalt, et ennast ülal pidada ja ei sõltu temast rahaliselt." Chris D.

"Ma ei hakka valetama, on tõesti hetki, kus mind häirib, et mu kihlatu minust rohkem teenib. Tean, et ei peaks nii tundma, aga ma ei saa midagi parata. Ilmselt olen lihtsalt alati eeldanud, et peaksin olema põhiline leivateenija, sest olen ise sellisest perest pärit. Tean, et see on vanamoodne, aga siiski, mõtlen sellele, et olen see, kes vähem teenib. Aga ma ei pane seda talle pahaks. Ta on oma töös suurepärane ja on väärt teenima rohkemgi kui praegu. Tean sedagi, et on mehi, kes töötavad temaga samas ametis ja teenivad rohkem. See on p****s olukord." Darren W.

"Tegelikult teeme abikaasaga selle üle tihti nalja. Palgalõhe on tõsine teema, aga meile meeldib tunda lõbu teadmisest, et naine teenib minust eksponentsiaalselt rohkem ja mul pole mingit soovi seda muuta. Ta on oma karjäärile väga pühendunud ja mina põhimõtteliselt töötan ainult sellepärast, et pean. Kui me loome pere, siis oleme arutanud, et ma võiksin jääda koduseks isaks." Matt M.

"Mu naine mitte ainult ei teeni minust rohkem, vaid on samas firmas ka minust kõrgemal ametipositsioonil. Ausalt öeldes häirib see mind tõsiselt vaid siis, kui kolleegid selle üle irvitavad. See on ilmselt loomulik. Minu jaoks on see väiksem probleem, et ma temast vähem raha teenin, kui see, et teised inimesed seda teavad. Minu jaoks on see alati olnud isiklik asi. Aga kui töötate samas kohas ja ta on sinust kõrgemas ametis, siis inimesed muidugi teavad, et ta teenib rohkem. " Stefan J.

"Vaata, ma olen oma abikaasa suurim fänn. Minu meelest on see imetore, et ta minust rohkem teenib ja ma tean, et ta väärib seda. Meil on erinevad ametid ja tema omaga kaasneb palju rohkem stressi kui minu omaga. Ma ei hooli soost. Kui sa töötad kõvasti ja oled oma töös hea, siis oled sa väärt, et seda ausalt kompenseeritaks. Mind ajab vihasemaks mõte, et temaga koos töötavad mehed teenivad sama töö eest rohkem raha." Matt G.

"Mu naine on arst ja teenib palju rohkem raha kui mina. Enamasti ei ole see probleemiks. Samas ei ole minul temaga sama palju öelda siis, kui on vaja teha suuremaid rahalisi otsuseid. Ta ütleb küll, et me oleme võrdsed, nii et ma ei heida seda talle ette. Lihtsalt, et kaldub minema nii, et ma nõustun sellega, mida tema tahab, kuna tema panustab sellesse suurema osa rahast. See võib vahepeal ikka häirida. Aga hei, mina ei õppinud meditsiiniteaduskonnas." Tino K.