Foto: VIDA PRESS
Suhted
7. juuli 2017, 11:50

PÄEVA FAKT: miks mehed tisse armastavad? (16)

GQ on otsinud vastuseid mehi puudutavatele ja meesteteemalistele küsimustele. Muuhulgas sellele, miks meestele nii hirmsasti meeldivad naiste rinnad. Otsisime küsimusele täiendavat vastust ka The Modern Man'ist.

GQ vanemtoimetaja ja osakonnajuht Jonathan Heaf on juba aastaid tagasi lahanud küsimust oma artiklis "Miks ma kardan suuri rindu".

"Ajalooliselt tuleneb ettekujutus sellest, et rinnad mehi erutavad, märguandmise kontseptsioonist: mida rohkem liha, seda küpsem puuvili. Sel põhjusel näevad näiteks mõnedes Kambodža hõimudes vanad naised palju vaeva, et neid rihmaga kokku tõmmata ja kuumade kividega lamendada ning üldkokkuvõttes suruda maha neid küpseks saavate noorukeste tüdrukute kiiresti arenevaid rindu." 

Seletus on veidi segasevõitu. Aga The Modern Man on toonud välja kolm põhjust, miks mehed naise rinnapaari armastavad:

1. See on ilmselge naissoo tunnus

Mehe ja naise kehad on üldjoontes sarnased, aga rinnad annavad isasele kõige kiiremini märku, et tegu on emase liigikaaslasega. Ta on potentsiaalne partner, et istutada temasse seemet ja kopeerida oma geene.

2. Rinnad näitavad, et naine on valmis imetama

Kui mees näeb naise rindu, siis teab tema alateadvus, et tegu on terve ja küpse emasega, kes on valmis soo jätkamiseks ja mehe järeltulijate toitmiseks.

3. See on miski ilmselge, millele me saame suunata oma iha

Kui mees ja naine näitavad teineteise suhtes üles kahepoolset veetlust, siis vabanevad ajus kemikaalid nimega dopamiin ja oksütotsiin, mis loovad seksuaalset kirge ja lähendavad paari omavahel. Naised rinnad on nii ilmselgelt naiselikud, et me saame neile keskenduda ja neist erutuda ning kui tõmme on kahepoolne, siis tekitab mehe kirg ka naises erutust.