Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
10. juuli 2017, 21:43

Islandi intsestiäpp aitab noortel kogemata sugulasega voodisse ronimist vältida (15)

Kes aktiivselt nutitelefoni kasutab, see teab, et tänapäeval on vist küll absoluutselt kõige jaoks äpp olemas. Daily Beast kirjutab aga islandlaste äpist, mis aitab väikese saareriigi elanikel väga suurt viga vältida...

Äpp töötab nii, et kaks inimest, kes kohtuvad, löövad korraks telefonid kokku ning äpp teatab neile, kas nende vahel on sugulussidemeid. Kui see tundub tobe, siis mõtle sellele, et Islandil elab vaid 330 000 inimest. Samuti on islandlaste traditsiooniline perekonnanimede edasipärandamise viis selline, mis ei aita kuidagi sugulust tuvastada. Lapse perekonnanimi tuletatakse isa või ema eesnimest, sellele lisatakse siis "-dottir" (kui laps on tütar) või "-son" (kui laps on poeg). Seega ei tähenda kahe inimese sarnased perekonnanimed midagi.

Äpi looja Arnar Freyr Adhalsteinsson räägib, et verepilastuse-teemalised naljad ja muu säärane must huumor on islandlaste seas alati väga levinud olnud. Muidugi, päriselus võib asi naljast kaugel olla. Ilmselt sellepärast ongi praeguseks juba 4000 islandlast praktilise ja kasuliku äpi alla laadinud.